Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Bitka siedmich ľudí skončila tragicky: Pri miestnom bare zostalo telo muža ležať na zemi
Zdielať na

Bitka siedmich ľudí skončila tragicky: Pri miestnom bare zostalo telo muža ležať na zemi

LUHAČOVICE / Hromadná bitka v Luhačoviciach sa skončila tragicky. Pri jednom z miestnych barov sa začali biť siedmi ľudia. Jeden muž zostal po bitke bezvládne ležať na zemi a pomoc lekára už bola zbytočná. Téme sa venuje Jana Vozárová.

Prudké hádky, krik a nakoniec hrobové ticho. Rybačka medzi cudzincami sa skončila tragicky. Na zemi zostal ležať 40-ročný muž. Privolaní záchranári už mu nemohli pomôcť. "Tá noc tu bola asi dramatickejšia, je čudné, že to bolo práve tu," povedala respondentka. Pre miestnych je to šokujúce, pretože podľa starostu sú Luhačovice vnímané ako jedno z najbezpečnejších na Zemi. 

Na mieste tragédie vzniklo pietne miesto

Ľudia sem chodia zapaľovať sviečky a položiť kvetiny. Udalosť ľuďmi otriasla a vyvolala rad emócií. Muž, ktorý zomrel, žil v Luhačoviciach dlhé roky. "Ľudia sa veľa pýtajú, vnímam, že veľkú rolu zahral alkohol a stretnutie dvoch skupín cudzincov, ktoré sa do konfrontácie dostali veľmi nešťastne," povedal starosta Marián Ležák.

"Všetkých účastníkov potýčky sme stotožnili. Jedná sa o cudzincov, ktorí na našom území boli legálne. Obyvatelia Luhačovic sa nemusia ničoho obávať, posilnili sme priamy výkon služby," uviedla policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová. 

Polícia nepovedala, akej národnosti boli cudzinci

Podľa našich informácií malo ísť o bitku medzi Slovákmi a Ukrajincami. Muž, ktorý zomrel, bol Slovák. "Prípad sme kvalifikovali ako trestný čin ublíženia na zdraví a výtržníctvo," informovala hovorkyňa. V prípade dokázania viny hrozí mužovi až 10-ročný trest. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy