Jasno
19°
Bratislava
Marianna
7.9.2024
Topiaci muž sa stratil pod hladinou. Po 4 hodinách sa ho podarilo nájsť
Zdielať na

Topiaci muž sa stratil pod hladinou. Po 4 hodinách sa ho podarilo nájsť

BUKOVEC / Vodná nádrž Bukovec zažila rušný večer. Topil sa tam muž, ktorý sa stratil pod hladinou a už sa nevynoril. Hasiči ho hľadali niekoľko hodín, no nájsť sa im ho nepodarilo. Zavolať tak museli záchrannú brigádu z Humenného.

Telo našli 10 metrov od miesta, kde ho videli naposledy

Podľa informácií TV JOJ si predtým ako do vody skočil vypil alkohol. Potápačom pomohol pri pátraní miestny rybár so sonárom.

Hasičom museli pomôcť aj potápači

Hasiči na člne prehľadávali okolie brehu vodnej nádrže Bukovec, teda miesto, kde muža videli naposledy. Pomôcť im však budú musieť potápači. Muž sa išiel kúpať na miesto, ktoré je medzi Košičanmi známe ako nuda pláž. Keď skočil do vody, začal sa topiť a stratil sa pod hladinou. Okoloidúci tak ihneď volali políciu a hasičov. "Prehľadávame brehy vodnej nádrže Bukovec pomocou člna, osobu sa nám zatiaľ nepodarilo nájsť," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Košice-Šaca Martin Varga.

Keďže slnko zapadalo rýchlo a na vodnej hladine už nebolo nič vidieť, akciu museli ukončiť a zavolať si musia aj posily. "Na pomoc nám bude treba zavolať potápačov zo záchrannej brigády v Humennom," ozrejmil Varga. Potápači tak prehľadajú aj vzdialenejšie časti od brehu, kde muža mohli spodné prúdy zatiahnuť.

Pátracia akcia je ukončená

"Polícia prijala na tiesňovej linke 158 oznámenie, že z vodnej nádrže Bukovec v okrese Košice okolie sa nevynoril muž, ktorý sa tam mal kúpať. Na miesto boli ihneď vyslaní príslušníci Policajného zboru, ktorí v súčinnosti s príslušníkmi HaZZ prehľadávali vodnú plochu nádrže. V pátracej akcii pokračovali záchranné zložky aj dnes," objasnila hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Súvisiace články