Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Pri nehode autobusu sa zranili 4 ľudia. Okolnosti nehody zatiaľ známe nie sú
Zdielať na

Pri nehode autobusu sa zranili 4 ľudia. Okolnosti nehody zatiaľ známe nie sú

SVIDNÍK / V okrese Svidník sa dnes dopoludnia stala dopravná nehoda, pri ktorej linkový autobus zletel z cesty a skončil v poli. Piati ľudia boli prevezení do nemocnice. Štyria našťastie utrpeli len ľahké zranenia. Do nemocnice previezli aj vodiča.

Pre TASR to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove. Ako uviedol, autobus zišiel mimo cestu, nedošlo však k jeho prevráteniu. "Išlo o linkový diaľkový autobus, jazdiaci na trase Svidník - Košice," povedal. Na mieste zasahovalo osem hasičov s tromi kusmi techniky. Zranených si prevzali do opatery zdravotníci.

V nemocnici prijali piatich pacientov

"Na mieste sme ošetrili spolu 5 osôb a všetky sme transportovali do NSP vo Svidníku. Išlo o 58-ročného muža po kolapse a poranením dolnej končatiny a štyri ženy vo veku 71, 75 a 76 rokov s pomliaždeninami horných, dolných končatín a 62-ročnú ženu, ktorá utrpela poranenia krčnej chrbtice," ozrejmil zástupca hovorcu OS ZZS SR Richard Bolješik. 

"Vo Svidníckej nemocnici boli prijatí piati pacienti. Štyria z nich boli ošetrení s ľahšími zraneniami. Jeden z pacientov mal stredne ťažké zranenia," potvrdila špecialistka Bianka Krejčíová. Autobus potom ako sa ho podarilo dostať z poľa odišiel z miesta nehody na vlastných kolesách. Príčinu ako aj okolnosti nehody vyšetrujú dopravní policajti. "Dychová skúška u vodiča bola vykonaná s negatívnym výsledkom. Okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom objasňovania," uviedol v stanovisku hovorca KR PZ Prešov Štefan Pecuch.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy