Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Súdy opäť čelia bombovým hrozbám. Polícia prehľadáva súdy v celom kraji
Zdielať na

Súdy opäť čelia bombovým hrozbám. Polícia prehľadáva súdy v celom kraji

NITRA / Súdy po Slovensku čelia opäť bombovým hrozbám. Policajti a hasiči preverujú nahlásenú bombu na súdoch v celom Nitrianskom kraji. Nitrianska krajská polícia na sociálnej sieti uviedla, že anonym bombu na súde ohlásil v ranných hodinách, no presné miesto neuviedol.

Prehliadky ukončili s negatívnym výsledkom

Policajti následne začali preverovať nahlásenú bombu v objektoch súdov. Budovy súdov a ich okolie prehľadávali pyrotechnici, či psovodi s cvičenými psami. Na celú situáciu zároveň po celý čas dozerali aj hasiči. Až po približne dvoch hodinách sa ľudia mohli vrátiť späť do budov a pokračovať v pojednávaniach. "Pyrotechnické prehliadky na súdoch v Nitrianskom kraji boli ukončené s negatívnym výsledkom," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Jana Šinková. Zároveň doplnila, že polícia robí všetky opatrenia súvisiace s preverením bezpečnostnej situácie na súdoch.

Bombový poplach mal pokojný priebeh

No a rovnako to dopadlo aj v ostatných krajoch. Pyrotechnické prehliadky ukázali, že išlo o planý poplach. "Aj policajti na území Bratislavského kraja vykonali v súvislosti s ranným oznámením potrebné úkony a opatrenia. Preverením sa však hodnovernosť tohto oznámenia potvrdiť nepodarilo," povedal hovorca Krajského riaditeľstva PZ Bratislava Michal Szeiff. Prípadom anonymnej hrozby sa aj naďalej bude zaoberať polícia. Za šírenie poplašnej správy hrozí páchateľovi až päťročný pobyt za mrežami. "Vyšetrovateľ PZ začal trestné stíhanie pre trestný čin šírenie poplašnej správ," dodala Šinková.

Podľa hovorkyne Krajského súdu v Nitre Leny Kiradžiev mal bombový poplach pokojný priebeh. "Približne o 7.00 h museli zamestnanci súdu prerušiť prácu a vyprázdniť celý objekt. Okolo 9.00 h sme sa mohli vrátiť na pracovisko a momentálne pokračujeme v prerušenej činnosti," uviedla hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy