Jasno
11°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Tragická dopravná nehoda: Veliteľ dobrovoľných hasičov čelne narazil do stromu
Zdielať na

Tragická dopravná nehoda: Veliteľ dobrovoľných hasičov čelne narazil do stromu

Zdroj: FB: Polícia SR - Prešovský kraj

PODOLÍNEC / Pri dopravnej nehode v utorok (23.7.) večer prišiel o život veliteľ podolínskych dobrovoľných hasičov Peter Szentivanyi. Sedel za volantom auta, nad ktorým stratil kontrolu. Narazil do stromu medzi Bušovcami a Podolíncom niekoľko minút pre desiatou hodinou večer.

Aj vďaka Petrovi pribudli v obci defibrilátory

Peter sedel v aute sám a zo zatiaľ nezistených príčin narazil do stromu. Okolnosti nehody sú zatiaľ nejasné, ale jasné je to, že za volantom auta sedel veliteľ podolínskych dobrovoľných hasičov, ktorý zostal po náraze v aute zakliesnený. Už počas vyslobodzovania z vozidla zistili kežmarskí profesionáli, že sa snažia zachrániť človeka, s ktorým neraz spolupracovali. "Počas vyslobodzovacích prác sme zistili, že to bol náš kolega, ktorý nám niekedy pomáhal. Bohužiaľ, my už sme mu nevedeli pomôcť," povedal veliteľ zásahu Jaroslav Rybovič. Záchranári ho začali zachraňovať už v aute, hasiči sa ho snažili dostať von.

Na čele dobrovoľných hasičov stál Peter Szentivanyi niekoľko rokov. Poslanie hasiča miloval. Podieľal sa nielen na zásahoch, ale aj na organizácii podujatí. Aj vďaka nemu pribudli v Podolínci defibrilátory. Neraz sa obetoval, aby iných podporil. "Nehoda si vyžiadala aj uzávierku cesty z dôvodu odstraňovania jej následkov. V prípade bolo začaté trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenie," dodala polícia Prešovksého kraja na sociálnej sieti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy