Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Nočná dráma v škole: V stajni vypukol požiar, trvalo ho uhasiť približne 22 hodín
Zdielať na

Nočná dráma v škole: V stajni vypukol požiar, trvalo ho uhasiť približne 22 hodín

ŠAĽA / Rozsiahly požiar školskej stajne s koňmi, ktorý vypukol včera popoludní v Šali, dohášali ešte aj dnes. Horieť začalo, krátko potom, ako do strednej odbornej školy chovu koní a služieb doviezli tony slamy. 14 koní malo šťastie. Škody sa ale budú rátať v stovkách tisíc eur.

​Podľa informácií TV JOJ v stajni prekladali slamu a začalo horieť. Keďže v nej bolo uskladnených niekoľko ton slamy, budova bola ihneď v plameňoch. Nachádzalo sa tam 14 koní, no všetkých dostali včas do bezpečia. "Som rád, že sa nikomu nič nestalo a kone sú v bezpečí," povedal predseda NSK Branislav Becík. Potom už na miesto prichádzali hasiči z okolitých staníc, ale aj dobrovoľní hasiči. Pri rozsiahlom požiari ich zasahovalo takmer 60. Hoci niekde vznikali ohniská, požiar sa po niekoľkých hodinách podarilo uhasiť. 

Škody odhadujú na viac ako 100-tisíc eur

Ako môžete vidieť vo videu, všetko navôkol bolo zadymené. "Rozhorená slama a seno sú pod prístreškom a pomocou techniky sa vynášajú na voľné priestranstvo," objasnil veliteľ HaZZ Šaľa Ľubomír Tuška. Presná výška škôd známa nie je, no odhaduje sa, že to bude vyše 100-tisíc eur. "Došlo k požiaru, no presné príčiny je ťažko povedať," vysvetlil Becík. Časť stajne je zničená, druhá časť má poškodenú strechu. Zamestnanci sa na spúšť pozerali so slzami v očiach, no sú radi, že kone sa podarilo zachrániť. 

Na miesto prišli aj viacerí študenti, strach mali hlavne o kone, rozprávali sme sa aj s dvomi dievčatami, ktoré mali v horiacej stajni ustajnené vlastné kone. "Mám 5-ročného valacha, bála som sa," priznalo jedno z nich. Druhé malo tiež obavy. "Hneď som k nemu pribehla," potvrdila. Definitívne požiar uhasili dnes popoludní (24.7.) zhruba po 22 hodinách. Teraz miesto skúmajú experti, aby zistili jeho príčiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy