Jasno
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Šokujúce prípad na železnici: Muž s dieťaťom v rukách manipuloval so závorami
Zdielať na

Šokujúce prípad na železnici: Muž s dieťaťom v rukách manipuloval so závorami

Zdroj: TV JOJ

MICHALOVCE / Šokujúci prípad na železničnom priecestí v Michalovciach. Muž tam s dieťaťom na rukách manipuloval so závorami, ktoré signalizovali prichádzajúci vlak. Polícia má k dispozícii dôkaz v podobe záberov.

​Muž dieťa položil na mechanizmus, ktorý závory ovláda

Na videozázname sa nachádzajú tri osoby. Muž s dieťaťom na rukách zrazu začal dvíhať spustené závory. "Príslušný útvar Železničnej polície sa zverejneným videom už intenzívne zaoberá a vec nateraz preveruje ako podozrenie z priestupku podľa zákona o dráhach," priblížila hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Košice Jana Mésarová.  Závory boli plne funkčné a v polohe, ktorá signalizovala prechádzajúci vlak. Chlap dieťa dokonca položil na mechanizmus, ktorý ich ovláda.

Muž mohol ohroziť aj osobitné autá

"Ak by sa závory začali dvíhať, mohlo by dôjsť k nekontrolovanému pohybu dieťaťa a spôsobiť mu zranenia," informovala hovorkyňa ŽSR Vladimíra Bahýlová. Železničná koľaj bola v plnej prevádzke. Vlaky tu musia znížiť rýchlosť na sedemdesiat kilometrov za hodinu. Ide o mimoriadne nebezpečnú zónu. "Všetky bližšie okolnosti, miesto, čas, ako aj motív konania sú v štádiu objasňovania," dodala Mésarová. Chlap mohol ohroziť nielen seba a maloleté dieťa. Po zdvihnutí závory totiž mohli do koľajiska v omyle vstúpiť aj rôzne dopravné prostriedky. "Veríme tomu, že tento prípad polícia dôkladne prešetrí, nakoľko takéto konanie predstavuje vážne ohrozenie života," uviedla Bahýlová. "Je možné v správnom konaní uložiť pokutu od sto do tisíc eur," ukončila Mésarová

Súvisiace články

Najčítanejšie správy