Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Máte horúce leto? Nie ste v tom sami. Finančná správa sa zaujíma o niektorých podnikateľov
Zdielať na

Máte horúce leto? Nie ste v tom sami. Finančná správa sa zaujíma o niektorých podnikateľov

BRATISLAVA / Majú ho aj podnikatelia, o ktorých sa zaujíma Finančná správa. Akcia práve s názvom Horúce leto je zameraná na kontroly vydávania pokladničných dokladov. Bločky pritom chýbali pri takmer polovici kontrolných nákupov.

Kontrolóri z Finančnej správy sa v týchto dňoch sústredia na rôzne bufetové stánky, predajne zmrzliny či festivaly. Zamierili si to do centra mesta ako aj na obľúbené miesto na kúpanie sa. "Prídeme objednáme si nejaký tovar, väčšinou nápoj a rýchle občerstvenie a čakáme či daný subjekt vydá pokladničný doklad," hovorí kontrolór.

Bufetári musia byť ostražití

Rozhoduje tak pár ťuknutí do pokladnice, správna evidencia tržby či alkoholu. Bufetári, ktorí bojujú s náporom ľudí tak musia byť ostražití. Medzi kupujúcimi sa však nájdu aj takí, ktorí si povinnosť vydať bloček ani nevšimnú. Čísla však hovoria jasne, aj napriek tomu, že oproti minulým rokom poctivosť predajcov narastá, kontroly doposiaľ ukázali, že až 45 percent podnikateľov porušilo zákon.

Až do konca leta

"Celkovo finančná správa od 1. júla do 23. júla eviduje 289 porušení v rámci 640 kontrolných nákupov, ktoré boli urobené. Finančná správa celú túto akciu monitoruje na týždennej báze," ozrejmil hovorca Finančnej správy Radoslav Kozák.

Kontrolóri za toto leto udelili zatiaľ pokuty za viac ako 70-tisíc eur. Kontroly budú prebiehať do konca leta, finančná správa však dáva do pozornosti, že im nejde o pokuty, ale o spravodlivosť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy