Jasno
13°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Požiar ohrozil životy spiacich obyvateľov bytu v známej mestskej časti
Zdielať na

Požiar ohrozil životy spiacich obyvateľov bytu v známej mestskej časti

BRATISLAVA / V Petržalke vo štvrtok 25. 7. nadránom začalo horieť. V jednom z panelákov horel byt v čase, kedy viacerí spali. V bytovke sa šíril hustý dym a desiatkam ľudí išlo o život.

​​Bolo krátko po 5:00 hodine, keď sa v tichej štvrti na Kutlíkovej ulici začal valiť dym z jednej z bytoviek. Keďže bolo skoré ráno, mnohí obyvatelia spali a nevšimli si, že im ide o majetok a zdravie.

Plné ruky práce so záchranou

Hasiči tak mali plné ruky práce so záchranou. Z niektorých bytov sa totiž nikto neozýval a šlo o čas. Záchranári ale museli ratovať majiteľku bytu, ktorá sa nadýchala splodín.

"V čase príjazdu hasičov na miesto udalosti bol požiar už plne rozvinutý a únikové cesty boli silno zadymené. Zasahujúci hasiči vyviedli z bytovky 10 obyvateľov, ktorých zároveň vyšetrili," ozrejmil Štefan Koči, hovorca Hasičského a záchranného zboru Bratislava.

"Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali 36-ročnú ženu intoxikovanú splodinami horenia, pri vedomí, no so sťažením dýchaním do Univerzitnej nemocnice na Antolskej ulici," informoval zástupca hovorcu Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Richard Bolješik.

Dym bolo cítiť aj na druhý deň

Štipľavý dym po požiari bolo cítiť aj na druhý deň. Škody sa budú počítať v státisícoch. Byt zhorel kompletne do tla. Šťastím je, že sa nenarušila statika paneláku. Zničené ostali aj spoločné priestory, vrátane výťahu. Na mieste bol aj kriminalistický technik či policajný dron. "Požiarom bola spôsobená škoda v celkovej výške 200-tisíc eur," povedal Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Podľa našich informácii spúšťačom tohto požiaru mala byť zapálená sviečka proti komárom, ktorú žena nechala na loggií. Nešťastím však je, že ju zabudla uhasiť a išla spať.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy