Polojasno
25°
Bratislava
Marianna
7.9.2024
Nové skutočnosti v prípade zavraždenej Cynthie: Jej priateľ bude stíhaný za mrežami
Zdielať na

Nové skutočnosti v prípade zavraždenej Cynthie: Jej priateľ bude stíhaný za mrežami

TRNAVA / Partnerkino mŕtve telo ukrýval niekoľko dní v šachte pod detským pieskoviskom a nakoniec ho zabalil do fólie a schoval do garáže. Na súde sa rozhodovalo o väzbe pre Juraja, ktorého obvinili z vraždy partnerky. On vinu odmieta. Tvrdí, že úspešnú hádzanárku našiel obesenú a spanikáril. Sudca však jeho verzii neuveril.

Súd rozhodol o jeho väzbe napriek tomu, že obvinený trval na svojej nevinne. Rozhodnutie odôvodnil tým, že Juraj by mohol ovplyvňovať svedkov a zároveň ho umiestnil do väzby pre obavu, že by pokračoval v trestnej činnosti. Juraj Csiffary je obvinený z vraždy 32-ročnej Cynthie, úspešnej hádzanárky a matky dvoch detí. Bývalému príslušníkovi Kriminálneho úradu finančnej správy hrozí až doživotie. Z Okresného súdu v Trnave putoval rovno za mreže. Na otázky novinárov nereagoval. 

"Akonáhle ju videl, tam kde bola zostal v šoku a už potom ďalšie veci a okolnosti si nepamätá. Jednoznačne popiera, že by ju bol on uškrtil," povedal obhajca obvineného Ján Foltán. Zároveň tvrdí, že OČTK podali návrh na jeho väzbu neskoro. 

Voči rozhodnutiu podali sťažnosť 

Csiffary pred súdom tvrdil, že je nevinný a Cynthiu našiel obesenú. 32-ročnú matku hľadali policajti i rodina, napokon obvinený Juraj vysvetlil polícii, že telo jeho partnerky je u nich doma. Rodine však najskôr tvrdil, že odišla na tréning, ale že sa určite vráti. Potom im poslal SMS správu, po ktorej spozorneli. Bola napísaná bezchybným pravopisom, pričom Cynthia mala úplne iný slovník. Policajti ho našli pod pieskoviskom, zabalené v celofáne. Csiffary mal svoju partnerku uškrtiť lanom. K činu sa údajne priznal rodinným príslušníkom. Konečné slovo bude mať Krajský súd v Trnave.

Pozrite si, ako polícia priviedla Csiffaryho na súd

Zdroj: TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy