Polojasno
10°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Opitý vodič vrazil do auta, v ktorom sedel otec s dvoma deťmi. Nehody spôsobené alkoholom pribúdajú
Zdielať na

Opitý vodič vrazil do auta, v ktorom sedel otec s dvoma deťmi. Nehody spôsobené alkoholom pribúdajú

SNINA / Vodič, ktorý šoféroval s dva a pol promile, čelne vrazil do auta, v ktorom sa viezol otec s dvomi deťmi. O pár dní neskôr ďalší muž pod vplyvom alkoholu zrazil motorkára a ušiel. Nehôd, ktoré spôsobili opití vodiči sa len od začiatku mesiaca stalo v Prešovskom kraji už 12.

Má len 23 rokov, no už má súdom zakázané viesť motorové vozidlá všetkých druhov. Napriek tomu si bez vodičáku sadol za volant. "Navyše výsledok dychovej skúšky u neho dosiahol hodnotu takmer 1 promile," povedal vedúci oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Prešov Štefan Pecuch. Muža z okresu Snina zastavili policajti krátko pred polnocou. Po umiestnení do cely policajného zaistenia ho obvinili z prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia.

Počas posledných 3 týždňov odhalili policajti v Prešovskom kraji 58 vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom alkoholu

"40 vodičom motorových vozidiel bola zistená hodnota alkoholu v dychu do 1 percenta a 18 vodičom bola zistená hodnota alkoholu v dychu nad 1 percento," upozornil Pecuch. A to nie je všetko. Alkohol v dychu namerali aj u ďalších 70 vodičov nemotorových vozidiel. Od začiatku mesiaca sa alkohol podpísal až pod 12 dopravných nehôd. 

Opitý muž zranil otca dvoch detí, s ktorým sa čelne zrazil

Toto je 53 ročný muž , ktorý šoféroval s 2, 5 promile. Otcovi 2 detí, do ktorého čelne vrazil spôsobil ťažkú ujmu na zdraví. Na rovnakom mieste len o pár dní neskôr zrazil ďalší vodič motocyklistu a ušiel Tiež nebol triezvy. "Situáciu nevieme vyhodnotiť, periférne videnie stráca, nereaguje na vodičov pred ním, na chodcov, cyklistov. Takýto človek, ktorý má v sebe alkohol alebo návykovú látku, je jednoznačne hrozbou v cestnej premávke," uviedol inštruktor autoškoly Václav Hnát. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy