Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Vyhrážal sa matke zabitím: Agresívne správanie dostalo muža za mreže
Zdielať na

Vyhrážal sa matke zabitím: Agresívne správanie dostalo muža za mreže

HUMENNÉ / Ďalšia matka sa od svojho syna dočkala vyhrážok zabitím a úlohu pritom opäť zohral alkohol. Muž za to skončil za mrežami a na súde sa k spáchaniu trestnej činnosti priznal. Pýtali sme sa, čo je dôvodom, že prípady agresivity dospelých detí sú stále častejšie.

Svoje konanie nekomentoval. Agresívne správanie voči matke ho dostalo za mreže. Dôvody na to boli vážne. K incidentu došlo priamo v ich spoločnej domácnosti. "Polícia útočníka v krátkom čase vypátrala a bol umiestnený do cely policajného zaistenia," uviedla Jana Ligdayová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva v Prešove. 

Kričal na matku, že ju zabije

Z vyšetrovania vyplýva, že v čase spáchania skutku bol muž pod vplyvom alkoholu. Matke sa vyhrážal v spálni. Na matku kričal, že ju podreže a zabije. Neskôr ešte pritvrdil s tým, že si kúpi pištoľ a zastrelí ju. Matku síce pri agresívnom vyčíňaní nezranil, no konanie muža u nej vzbudilo obavu, že vyhrážky voči nej aj uskutoční.

Neprimerané správanie zo strany syna zažila aj iná matka na Zemplíne. Syn dokonca hádzal časti nábytku v byte, rozbíjal kryštálový riad a vyhrážal sa jej tak intenzívne, že matka pred ním z bytu ušla. Sudca ho z nebezpečného vyhrážania uznal za vinného. "Za čo mu súd uložil trest odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov so zaradením do ústavu so stredným stupňom stráženia," ozrejmila Ivana Petrufová, hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji. 

Prípady vyhrážania rodine pribúdajú  

"Tieto prípady pribúdajú. Možno by sme to mohli prisúdiť aj tomu, že v súčasnosti sa necháva väčší priestor tomu, aby ľudia svoje emócie a pocity prejavili a tým pádom nielen tie pozitívne, ale hlavne tie negatívne, ktoré boli donedávna potláčaná," opísala psychologička Katarína Murniková. 

A odsudzujúci verdikt si vypočul aj tento agresor. K spáchaniu trestnej činnosti sa priznal. Sudkyňa muža z nebezpečného vyhrážania uznala za vinného. Dostal trest odňatia slobody vo výmere 6 mesiacov s podmienečným odkladom a určenou skúšobnou dobou v trvaní 12 mesiacov. Sudkyňa mužovi zároveň uložila ochranné protialkoholické liečenie ambulantnou formou.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy