Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Nočný požiar balíkov slamy: Majiteľ neverí, že išlo o samovznietenie
Zdielať na

Nočný požiar balíkov slamy: Majiteľ neverí, že išlo o samovznietenie

MALÝ ŠARIŠ / Medzi obcami Malý Šariš a Župčany včera horel veľký stoh slamy. 350 balíkov je zničených. Majiteľ odhadol škodu na viac ako 15-tisíc eur a je presvedčený, že požiar niekto založil úmyselne.

​Horieť začalo tesne pred zotmením. Stoh slamy tvorilo viac ako 350 balíkov. Cisterny vyrazili z hasičskej stanice v Prešove, ale na pomoc prišli aj dobrovoľníci zo Župčian. Tí pomáhali s rozhrabávaním slamy, ale aj so samotným hasením. Miestny traktor im pomohol rozoorať polia okolo aby sa požiar nerozšíril. "Lokalizácia úspešná s tým, že nám prišiel pomôcť aj miestny traktor," priblížil Patrik Talpaš, veliteľ zásahu HaZZ v Prešove. 

Hasičom sa tak plamene podarilo lokalizovať a následne dostať aj pod kontrolu. Poškodený majiteľ ráta škody pre družstvo v Malom Šariši odhadom na 15-tisíc eur. Balíky boli určené na podstielanie pod hovädzí dobytok. "Bohužiaľ hmota už je nepoužiteľná. Znamená to stratu a hlavne, že si niekto neváži poľnohospodársku prácu," opísal Marek Šarišský, poškodený majiteľ slamy. 

Horieť začalo už keď bolo šero a sa stmievalo, nikto si nikoho podozrivého nevšimol, no neverí tomu, že to bolo náhoda. "Nebudem hovoriť, konkretizovať, lebo už sa stmievalo, ale samovznietenie to nebolo," povedal Šarišský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy