Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Len 7-ročný chlapec zapálil posteľ, na ktorej spal jeho mladší brat
Zdielať na

Len 7-ročný chlapec zapálil posteľ, na ktorej spal jeho mladší brat

MICHALOVCE / Hra so zapaľovačom sa skončila požiarom, pri ktorom utrpel popáleniny na viacerých častiach tela iba 2 ročný Daniel. Nešťastie sa stalo v najväčšej osade v Michalovciach. 7-ročný chlapec nechtiac zapálil posteľ, na ktorej spal jeho mladší brat.

"Ja som tu robil vonku a počul som krik a vošiel som dovnútra a chlapec tam plakal, na posteli bol prilepený," povedal sused. Vďaka jeho rýchlej reakcii sa chlapca našťastie podarilo zachrániť. "Nalial som na seba vodu a skočil som dovnútra. Zobral som chlapca von a potom sme hasili požiar," vysvetlil záchranca dieťaťa Lukáš Badi. Požiar vypukol v byte na prízemí. V tom čase sa v ňom nachádzali dve malé deti.

Dieťa utrpelo popáleniny na približne tridsiatich percentách tela

"Posádka leteckých záchranárov si prevzala do svojej starostlivosti 2 ročné dieťa, ktoré bolo s popáleninami v rozsahu približne 30 percent povrchu tela, v stabilizovanom stave pri vedomí letecky prevezené do vyššieho pracoviska, do detskej fakultnej nemocnice v Košiciach," informovala hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková. Dieťa utrpelo popáleniny na približne tridsiatich percentách tela. Našťastie bolo pri vedomí a v stabilizovanom stave. Podľa miestnych je za požiar zodpovedný asi 7-ročný chlapec, ktorý sa hral so zapaľovačom a nechtiac zapálil posteľ.

"Zapaľovač bol na stole a on ho videl a sa s ním hral. Molitan začal hneď horieť a chlapec na ňom spal," skonštatoval majiteľ domu Roman Miker. Podľa hasičského vyšetrovateľa je príčinou vzniku požiaru manipulácia s otvoreným ohňom. "Príčinou vzniku požiaru je manipulácia s otvorenou formou horenia neplnoletou osobou," ozrejmil hovorca KR HaZZ Jozef Bálint. Prípadom sa zaoberajú aj policajti. "Michalovskí policajti v tejto súvislosti začali trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví," objasnila hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy