Skoro jasno
22°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Šofér Mikuláša Černáka tvrdí, že sedel za mrežami za vraždu, ktorú nespáchal
Zdielať na

Šofér Mikuláša Černáka tvrdí, že sedel za mrežami za vraždu, ktorú nespáchal

PREŠOV / Proces obnovy konania bývalého šoféra Mikuláša Černáka sa blíži do finále. Slavomír Surový, ktorý vozil bývalého mafiánskeho bossa, si odpykal trest okrem iného za smrť Petra Klešča. Dnes tvrdí, že sedel za vraždu, ktorú nespáchal.

Bývalý šofér Mikuláša Černáka tvrdí, že je obeťou justičného omylu a žiada obnovu konania. Slavomír Surový o tom, že s mafiánskou vraždou Petra Klešča nemá nič spoločné tvrdí od samého začiatku vyšetrovania a tvrdí to aj teraz, čo si za ňu odsedel 12 rokov. Prvú žiadosť mu zamietli, pri druhej stále čaká na verdikt. Tvrdí, že bol odsúdený na základe prečítanej výpovede jedného svedka, ktorý ju už pred súdom nikdy nezopakoval.

Po výpovediach svedkov, kde mu alibi poskytol aj na doživotie odsúdený Mikuláš Černák, sa obnova konania sa už dostala do finále. "Od roku 2019 sme súdu poskytli toľko dôkazov, že žiaden súd na svete by nemal pochybnosti o správnosti rozhodnutia a o tom, že mala by byť povolená obnova konania," uviedol Slavomír surový, bývalý šofér Mikuláša Černáka. 

V procese obnovy konania už teda padli aj záverečné reči. No bývalý šofér Mikuláša Černáka je pred vynesením rozsudku skeptický. O obnovu konania sa Slavomír Surový pokúšal ešte spoza mreží. Prokuratúra trvá na tom, že v procese neodzneli také skutočnosti, ktoré by zmenili pohľad na celý prípad, Surový tvrdí, že ak pred prešovským súdom neuspeje, chce sa obrátiť na medzinárodné súdy. "Je kopec rozhodnutí Európskeho súdu pre ľudské práva v Štrasburgu, že nedávno bola jednému odsúdenému povolená obnova konania a usvedčovali ho z vraždy traja svedkovia, mňa neusvedčil nikto. Mňa odsúdil prešovský súd na jednej prečítanej výpovedi, o ktorej Horváth povedal, že je krivá," dodal Surový. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy