Jasno
11°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Tragická nehoda: Muž na skútri narazil do stromu. Zraneniam na mieste podľahol
Zdielať na

Tragická nehoda: Muž na skútri narazil do stromu. Zraneniam na mieste podľahol

KOŠICE / Smrteľná dopravná nehoda sa stala popoludní 27. 7. na ceste medzi Šacou a Malou Idou. 67-ročný muž na skútri vyletel do lesa pri ceste, kde ostal zakliesnený. Zraneniam podľahol na mieste.

Podľa prvotných informácií z miesta nehody mal skutrista pravdepodobne naraziť do spadnutého konára na ceste. Potom ho vymrštilo aj so skútrom do neďalekého lesíka.

Na pomoc prišli aj chatári

Muž dostal po zrážke pravdepodobne balans pričom ho odhodilo aj so skútrom mimo cesty, tam narazil do stromu a ostal nehyne ležať na zemi. Na pomoc mu utekali chatári, ktorí počuli silnú ranu, pomôcť mu už však nevedeli. "Aj napriek snahe záchranárov, lekár na mieste konštatoval úmrtie 67-ročného motorkára, ktorý utrpel zranenia nezlučiteľné so životom," objasnil zástupca hovorcu Operačného strediska ZZS SR Richard Bolješik.

"Utrpel polytraumu, teda mnohopočetné vnútorné zranenia," ozrejmil obhliadajúci lekár Oto Mižík.

Suché konáre padajú často

Podľa zistení TV JOJ smeroval 67-ročný skutrista z Bašky do Šace za synom. Podľa miestnych chatárov v tomto úseku cesty často padajú suché konáre. "Tu padajú takmer každý rok vysušené konáre a hlásili sme to už aj minulý rok, ale neurobili s tým nič," vyjadril sa jeden z miestnych chatárov.

Už aj v minulosti tu suchý konár zachytil dodávku, tentokrát skúter ostal po nehode zakliesnený v lese a vytiahnúť ho museli hasiči. "Prísušníci na mieste vykonali posyp uniknutých prevádzkových kvapalín a asistovali príslušníkom PZ pri zadokumentovaní dopravnej nehody," povedal hovorca Hasičského a záchranného zboru v Košiciach Jozef Bálint.

Dopravní policajti miesto dôkladne zadokumentovali aj za účasti súdneho znalca. To, čo presne sa stalo, zisťujú. "Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Košiciach Jana Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy