Jasno
14°
Bratislava
Lukáš
18.10.2024
Policajti majú problém, merali pochybným prístrojom!
Zdielať na
Krimi

Policajti majú problém, merali pochybným prístrojom!

Mestská polícia v Dolnom Kubíne má problém. Počas šéfovania bývalého náčelníka merala alkohol v dychu prístrojom, ktorý v istom čase nebol overený podľa zákona a pri meraniach sa mohli vyskytnúť odchýlky. Bývalý náčelník však tvrdí, že merania boli iba informatívne.

Na problém upozornil bývalý mestský policajt. "Na základe Zákona o slobodnom prístupe k informáciám som si vyžiadal z mesta kalibračné listy dychového prístroja, kde som zistil, že tento prístroj bol využívaný aj mimo kalibračnú dobu. V čase, keď nebol kalibrovaný a využívali ho," vraví Pavol Pachník.



Bývalý náčelník tvrdí, že analyzátor dychu používali ako informatívne meradlo a bolo dôležité, či daná osoba bola alebo nebola opitá. "Ku každému prípadu boli volaní rodičia, ktorí skonštatovali, že ich dieťa je pod vplyvom alkoholu. Zákonná norma nehovorí o tom koľko mg na liter alkoholu vypila daná osoba, aby mohla byť prejednávaná," vysvetľuje exnáčelník Leonard Bobček.

No za pitie alkoholu sa vybralo nemálo pokút. "Mesto Dolný Kubín zdedilo tento problém, uvedomujeme si ho a podnet v súčasnosti rieši prokuratúra v Ružomberku, na základe jej záverov mesto príjme buď finančné, alebo personálne opatrenia," povedal hovorca mesta Jozef Kaščák.

TV JOJ/ilustračné

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy