Polojasno
31°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Dvoch cyklistov zrazilo auto. Vodič tvrdil, že ho oslepilo slnko
Zdielať na

Dvoch cyklistov zrazilo auto. Vodič tvrdil, že ho oslepilo slnko

ŽIAR NAD HRONOM / Dvom cyklistom pomáhali hasiči a záchranári. V Trnavej Hore do nich narazilo auto vychádzajúce z vedľajšej cesty. Vodič tvrdil, že ho oslepilo slnko a cyklistov si nevšimol.

31 a 38 roční kamaráti išli na bicykloch na výlet, prechádzali cez Trnavú Horu keď do nich narazilo auto. Po zrážke obaja spadli na zem. "Po príchode na miesto sme zistili, že ide o nehodu auta a dvoch cyklistov. Na mieste bola záchranka, pomáhali sme pri ošetrovaní zranených," uviedol Radovan Flachbart, HaZZ Žiar nad Hronom. 

Cyklisti išli po hlavnej, 54-ročný vodič auta vychádzal z vedľajšej cesty, mal im dať prednosť. Policajtom tvrdil, že si ich nevšimol, lebo ho oslepilo slnko. "Vodič nedal prednosť cyklistom na hlavnej ceste a došlo k zrážke," ozrejmila Mária Faltániová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici. 

Zraneného cyklistu (38) ošetrili na mieste záchranári, prevoz do nemocnice našťastie nepotreboval, no jeho mladší kamarát dopadol horšie. "Záchranári na mieste ošetrili 31-ročného cyklistu so zlomeninou kľúčnej kosti a transportovali ho do nemocnice v Žiari nad Hronom," opísal Richard Bolješík z OS ZZS SR. 

Sú to úseky, ktoré často využívajú cyklisti a to najmä počas víkendov. Vodiči by na to mali myslieť a jazdiť opatrne. "Alkohol u účastníkov dopravnehody zistený nebol. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," dodala Faltánióvá. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy