Jasno
14°
Bratislava
Móric
22.9.2024
V Brezne sa zrazil autobus s traktorom, hlásia zranených
Zdielať na

V Brezne sa zrazil autobus s traktorom, hlásia zranených

BREZNO / Vážna nehoda na Horehroní. V Brezne v časti Bujakovo narazil linkový autobus do traktora s vlečkou. V autobuse sa okrem vodiča zranili aj všetci traja cestujúci, ktorých previezli do breznianskej nemocnice.

​Autobus s tromi cestujúcimi išiel z obce Beňuš do Brezna. Pár kilometrov pred cieľom narazil do traktora, ktorý išiel pred ním. Traktorista pribrzdil, lebo na kraji cesty stálo auto. "Tu bolo auto, ja som kus pribrzdil a on išiel blízko vedľa mňa, som nejako videl, že ide buchnúť do mňa, ja som aj pustil brzdu, no ale...," priblížil vodič traktora.

"Vodič autobusu sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla a nesledoval situáciu v cestnej premávke, pričom narazil do zadnej časti návesu za traktorom, ktorý z dôvodu vzniknutej situácie na ceste spomalil," informovala hovorkyňa KR PZ Mária Faltániová.

Cestujúcim sa podarilo rozbiť bočné okno a tadiaľ vyliezli z autobusu von

"Vodičovi bola poskytnutá predlekárska pomoc, odovzdaný do rúk zdravotníkom," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Ján Figľuš. "Operačným strediskom záchrannej zdravotnej služby boli z nemocnice Brezna vyslané tri posádky ZZS k dopravnej nehode, kde došlo k stretu autobusu s traktorom. Ošetrení boli štyria pacienti a dovezení do nemocnice," osvetlil hlavný záchranár Tomáš Mydlo.

Našťastie nikto z cestujúcich neutrpel ťažké zranenia, išlo o povrchové zranenia. Vodič autobusu má zlomenú ruku. Podľa našich informácií to mala byť jedna z prvých jázd vodiča po zácviku. Prečo si brzdiaci traktor pred sebou nevšimol aj ďalšie okolnosti nehody vyšetruje polícia. Škodu na autobuse odhadli na 25-tisíc eur.

Súvisiace články