Jasno
16°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Celoslovenská akcia: Polícia zasahuje proti alkoholu za volantom. Každú minútu odhalili jedného opitého vodiča
Zdielať na

Celoslovenská akcia: Polícia zasahuje proti alkoholu za volantom. Každú minútu odhalili jedného opitého vodiča

SLOVENSKO / Takmer 40-tisíc vodičov muselo v pondelok (29.7.) fúkať. Policajti mali veľkú celoslovenskú akciu. Výsledky veru nepotešia. Podľa výsledkov zo všetkých krajov policajti v priemere odhalili každú minútu jedného opitého vodiča.

Len 8 minút po začatí akcie policajti chytili prvú nezodpovednú vodičku a to pri výjazde na Prešov. Vodička smerovala po rýchlostnej ceste smerom von z Košíc, hodnota dychovej skúšky bola u nej do jedného promile. Policajti však na ďalšiu pozitívnu skúšku dlho čakať nemuseli a nafúkal dokonca aj profesionálny vodič.

Kontrole sa nevyhli ani cyklisti. "Fúkal som, nenafúkal som," povedal cyklista.

"Dnes ráno sme sa v rámci celoslovenskej akcie zamerali na vjazdy a výjazdy do mesta Košice. Prvýkrát sú to náhodné kontroly, hlavne prevencia boj proti alkoholu za volantom, ale máme obsadené vjazdy aj do iných miest napríklad Moldava, Rožňava, Trebišov, Sobrance, Spišská nová ves," uviedol krajský riaditeľ KR PZ Štefan Mulik.

"Celkovo bolo vykonaných takmer 3400 dychových skúšok. Piati vodiči nafúkali do jedného promile, jeden vodič a jeden cyklista nad jedno promile," informovala hovorkyňa KR PZ Jana Mésarová.

Zistili taktiež desiatky priestupkov

Napríklad prasknuté čelné sklo či predbiehanie cez plnú čiaru. Najhoršia situácia bola však v bratislavskom kraji, kde až u 35 vodičov zistili alkohol. Na Slovensku počas necelých troch hodín fúkalo spolu takmer až 40-tisíc ľudí.

"Pod vplyvom alkoholu šoférovalo 145 vodičov motorových vozidiel a osem vodičov nemotorových vozidiel. Kontroly odhalili aj jedného vodiča pod vplyvom drog," priblížil hovorca policajného prezídia. V prípade ak vodič nafúka do jedného promile hrozí mu pokuta a zadržanie vodičského preukazu, ak nafúka viac, trest je prísnejší.

Súvisiace články