Jasno
18°
Bratislava
Matúš
21.9.2024
Pri vážnej dopravnej nehode sa zranili 4 ľudia. Jednu osobu museli do nemocnice previezť vrtuľníkom
Zdielať na

Pri vážnej dopravnej nehode sa zranili 4 ľudia. Jednu osobu museli do nemocnice previezť vrtuľníkom

DETVA / Na viac ako hodinu uzavreli policajti cestu v Korytárkach pri Detve. A to pre vážnu dopravnú nehodu, pri ktorej sa zranili štyria ľudia. Jednu zo zranených spolujazdkýň do banskobystrickej nemocnice musel prevážať vrtuľník.

​Nehoda sa stala na rovnom úseku cesty pri Korytárkach, kde chcel 80-ročný vodič osobného auta odbočiť, no nedal pritom prednosť prichádzajúcemu autu. "80-ročný vodič škody Octavie pri odbočovaní doľava nedal prednosť oproti-idúcemu autu a čelne do neho narazil. Po náraze odhodilo Octaviu mimo cesty," informovala Mária Faltániová, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica

V Octavii sedel 80 ročný vodič s manželkou. V aute, s ktorým sa čelne zrazili, bola okrem 64-ročného vodiča aj jeho 14-ročná vnučka. Záchranári s hasičmi pomáhali posádkam oboch havarovaných áut.

Okolnosti nehody sú predmetom policajného vyšetrovania

Vrtuľník pristál na lúke neďaleko cesty. Do Rooseveltovej nemocnice letecky transportovali jednu zo spolujazdkýň. Ďalších troch zranených účastníkov nehody previezli sanitkami do nemocnice vo Zvolene. Cesta bola pre dokumentovanie nehody hodinu neprejazdná, všetky okolnosti sú predmetom policajného vyšetrovania.

Viac si pozrite vo videu.

Súvisiace články