Skoro jasno
12°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Anakonda v Dubnici: TV JOJ sa podarilo spojiť s 2 svedkami, ako to s hadom bolo v skutočnosti?
Zdielať na

Anakonda v Dubnici: TV JOJ sa podarilo spojiť s 2 svedkami, ako to s hadom bolo v skutočnosti?

BRATISLAVA / Na jazerách v Prejte niekto vypustil anakondu. Táto správa sa objavila na sociálnych sieťach a vyvolala poriadny rozruch. Hada mali neďaleko Dubnice nad Váhom vidieť rybári. Údajne má na svedomí smrť viacerých labutí. My sme sa tam vybrali a zisťovali, ako to s anakondou naozaj bolo.

"Som sa ani nemohol postaviť, šok, keby mi niekto povedal, tak tomu neverím," uviedol rybár Miroslav Vráblik. Rybári tvrdia, že v tomto rybníku videli anakondu. Anakonda mala prísť k člnu a prezerala si ho. "Išiel som nakŕmiť ryby a zrazu hadisko," povedal ďalší rybár, Peter Bajčík. Rybári hada uvideli asi dva metre od brehu.

Had mal byť dlhší ako čln

Ich stretnutie trvalo iba pár sekúnd, ale podľa ich slov takého veľkého hada videli prvýkrát v živote. "Zospodu bola žltá a zvrchu hnedá," dodal rybár. Podľa druhého rybára to bola jednoznačne anakonda. Had mal byť dlhší ako čln. 

"Ľudia chovajú doma čokoľvek, je možné, že to vypustili," priznal veterinár Milan Sarvaš. Rybári sú presvedčení o tom, že had je stále nablízku. Myslia si, že má na svedomí aj smrť mladých labutí. "Jednoznačne, našli sme ich zakusnuté, zostali len 3," povedal Vráblik. "Nejaký čas prežije aj bez potravy, ale zimu určite nie," myslí si Sarvaš. 

Hada tu hľadali tak mestskí, ako aj štátni policajti

"Hliadka vykonala šetrenie s negatívnym výsledkom," vyjadrila sa vedúca oddelenia komunikácie a prevencie KR PZ Trenčín Ingrid Krajčíková. "Mestská polícia bola na mieste, ale nič nezistila. V prípade, že obyvatelia stretnú takéto zviera, žiadame ich, aby kontaktovali štátnu ochranu prírody," informoval hovorca mesta Dubnice nad Váhom Ľubomír Bobák.

Chlapi na rybách zostávajú. Pre istotu sa ale ozbrojili. "Mám obušok na hada, ale keď bude rýchlejší ako ja, tak neviem," dodal Vráblik. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy