Jasno
22°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Do skrine vošiel s úmyslom zabíjať. Muž teraz stojí pred súdom
Zdielať na

Do skrine vošiel s úmyslom zabíjať. Muž teraz stojí pred súdom

PEZINOK / Do skrine vošiel s úmyslom zabíjať. Priznal sa na Špecializovanom trestnom súde Vladimír. Podľa obžaloby sa mal koncom vlaňajška pokúsiť o vraždu svojej manželky. Žena mala po útoku viacero bodných zranení.

​Manželia boli v tom čase v rozvodovom konaní

Podľa obžaloby však Vladimír s oddelením nesúhlasil a k rozvodu nechcel pristúpiť. Zobral si kľúče od syna, aby sa dostal do domu, v ktorom spolu bývali. Po tme vošiel dovnútra a vypil alkohol v kombinácii s tabletkami. Následne zobral nôž a ukryl sa do skrine s oblečením. Keď Edita vošla do miestnosti, chcela si pobaliť veci, no v tom na ňu vyletel s nožom v ruke jej manžel.

"Bodol ju zo strany, potom do krku a jednu do chrbta," povedal sused manželov. Vystrašená Edita po krvavom útoku z posledných síl utiekla z domu. Namierené mala k susedom, ktorí sú zdravotníci. "Prešla bosá, lebo nič nestihla. Len som počul, že kričí odpadnem odpadnem. Tak ju pustili dnu," dodal sused.

V skrini bol so zámerom zabíjať

V prípravnom konaní Vladimír tvrdil, že v skrini chcel len rozrezať šaty jeho bývalej manželky. Na Špecializovanom trestnom súde však uviedol, že v skrini bol so zámerom zabíjať. Na súd prišla aj Edita. Tá si však nepriala, aby sa s ním stretla a preto boli obaja počas hlavného pojednávania rozdelení. Vladimír sa v pojednávacej miestnosti niekoľkokrát rozplakal. Dokonca pred sudkyňou priznal vinu.

"Obžalovaný urobil vyhlásenie o vine a teda sa skrátil rozsah vykonaného dokazovania, ktoré už prebieha len k výške uloženého trestu a k uplatneniu nároku na náhradu škody," informoval prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Bohdan Čeľovský. To sa však sudkyni nezdalo, nakoľko v prípravnom konaní tvrdil niečo iné. Musel preto vysvetliť, prečo dospel k takémuto rozhodnutiu. Tvrdil, že už to chce mať za sebou a akýkoľvek trest, ktorý dostane je prinízky na to, čo si bude do konca života nosiť v srdci.

Priznanie ako poľahčujúca okolnosť

"Výška sadzby môže byť tým pádom nižšia akoby bola keby sa nepriznal k skutku. Pretože priznanie je poľahčujúca okolnosť. O výške trestu rozhodne súd, môže byť od 25 rokov až doživotie," povedal právnik Milan Ficek. Pred súd sa Vladimír opäť postaví o mesiac. Na tomto pojednávaní by sa už mal dozvedieť aj výšku svojho trestu. "Tam sa ešte dokončí dokazovanie, prečítajú sa listiny, budú záverečné reči a asi padne aj rozsudok," uzavrel  Čeľovský.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy