Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Vodič ignoroval značenie a spôsobil vážnu nehodu. Zrážku zachytáva aj hrozivé video
Zdielať na

Vodič ignoroval značenie a spôsobil vážnu nehodu. Zrážku zachytáva aj hrozivé video

SNINA / Moje deti sa mi druhýkrát narodili– napísala na sociálnej sieti užialená mama. Do auta s jej dcérou a synom čelne narazil 26-ročný vodič. Riskantným manévrom spôsobil zranenie šiestich ľudí, jeden z nich má ťažkú ujmu na zdraví. Hrozivú zrážku zachytáva aj autentické video, z ktorého behá mráz po chrbte.

Jeden z osôb utrpela ťažké zranenia

K čelnej zrážke došlo na ceste medzi Sninou a obcou Stakčín. Bolo neskoro večer, za volantom jedného z áut sedel 26-ročný muž. Nerešpektovanie dopravného značenia zákaz predchádzania malo za následok strašný náraz. "Vodič predbiehal aj napriek tomu, že pred sebou nemal rozhľad na takú vzdialenosť, ktorá je potrebná na bezpečné predchádzanie a nemohol sa bezpečne zaradiť pred auto ktoré predchádzal," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Prešov Jana Ligdayová.

Výsledkom bola čelná zrážka s oproti idúcim autom, ktoré šoféroval 18-ročný vodič. V čase nehody sa vo vozidle, do ktorého vodič čelne narazil, nachádzali aj štyria spolucestujúci. Došlo k viacerým zatiaľ bližšie nešpecifikovaným zraneniam piatich osôb. Jeden účastník nehody utrpel ťažké zranenia. "Dokumentovanie a odstraňovanie následkov dopravnej nehody si vyžiadalo aj úplnú uzávierku cesty na nevyhnutný čas. Alkohol u vodičov zistený nebol," priblížila Ligdayová.

Dopravná analytik tvrdí, že je zázrak, že ľudia v aute prežili

Medzi zranenými sú aj dvaja súrodenci, pokúsili sme sa skontaktovať sa s ich mamou, podľa jej slov však nevládze o tejto strašnej nehode hovoriť, čo je pochopiteľné, keďže nechýbalo veľa a prišla by o svoje milované deti. Polícia v prípade bolo začaté trestné stíhanie pre prečin ublíženie na zdraví. Video sme ukázali aj dopravnému analytikovi. Podľa neho je zázrak, že mladí ľudia v aute prežili.

"Zostal som z toho zhrozený, pretože to bola absolútna nezodpovednosť zo strany toho vodiča, nerešpektoval plnú čiaru, v pravotočivej zákrute, on to druhé auto musel zbadať na poslednú chvíľu, nebolo tam ani intuitívne šliapnutie na brzdu. No šok jednoducho," uviedol dopravný analytik Maroš Palesch. Na úseku, kde sa nehoda stala dochádza ku kolíziám pravidelne a toto sú zábery, kedy mali zrážky vozidiel či motocyklistov aj smrteľné následky. "Auto v rukách nezodpovedného vodiča je zbraň, ktorá zabíja," dodal Palesch.

Hrozivé video zo zrážky si môžete pozrieť tu:

Upozorňujeme, že video nie je vhodné pre maloletých divákov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy