Skoro jasno
12°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Tragédia v Bratislave: Chodkyňa neprežila zrážku s dodávkou
Zdielať na

Tragédia v Bratislave: Chodkyňa neprežila zrážku s dodávkou

BRATISLAVA / V bratislavskej Karlovej Vsi sa v utorok 30. júla stala tragédia. Na priechode pre chodcov vrazila dodávka v plnej rýchlosti do dôchodkyne. Staršia pani bývala neďaleko a smerovala do obchodu na nákup.

Pri zrážke odhodilo dôchodkyňu od priechodu pre chodcov

"Ja tu žijem 35 rokov a takéto sa tu nikdy nestalo," uviedol svedok incidentu Robo. Pani (82) žila v Karlovej Vsi dlhé roky. Bývala v paneláku kúsok od hlavnej cesty. Pred pol desiatou ráno si išla do obchodu nakúpiť potraviny. Podľa svedkov kráčala cez priechod pre chodcov, keď jej svietila na semafore zelená. V tom do nej vrazil šofér dodávky. Údajne šiel na červenú a dôchodkyňu si nevšimol.

Po zrážke dôchodkyňu odhodilo asi 35 metrov od priechodu pre chodcov. Jej nákupná taška na kolieskach zostala zakliesnená pod dodávkou. "Musela byť asi nižšia a musela naraziť do kapoty. Letela dosť, takže podľa mňa išiel aj dosť rýchlo," dodal svedok Robo. V úseku je pritom povolená maximálna rýchlosť štyridsať kilometrov za hodinu. Zranenej žene sa snažili pomôcť okoloidúci ľudia, policajti či záchranári. Po zrážke, ale bola na mieste mŕtva.

Policajti cestu uzavreli

"My sme išli domov a vidíme, že idú sanitky a už tam pani ošetrovali na zemi," povedala okoloidúca. "Ale hovorím, keď sa pozrieme na túto cestu, tak to je veľmi ťažké, že tak niekoho zrazíte. To nie je, že by mu vyšla spoza autobusu alebo že by tam bola zákruta," skonštatoval Robo. Policajti celú cestu uzavreli. Na mieste bol aj znalec z odboru dopravy. Spolu s policajtmi zaisťovali stopy dlhé hodiny. "Vykonaná dychová skúška u vodiča bola s negatívnym výsledkom. Presné príčiny nehody vyšetrujú dopravní policajti," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Bratislava Jana Šimunková. "Keď sa pozriete, dôchodkyňu by tam v diaľke videl. Každý normálny aj keď vidí, že je zelená a ide dôchodkyňa, tak by pribrzdil a podľa mňa to je nepríjemné preňho, by som povedal skorej," ukončil Robo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy