Zatiahnuté
24°
Bratislava
Martina
9.9.2024
Dráma pri jazere: Potápači vytiahli telo 37-ročného muža
Zdielať na

Dráma pri jazere: Potápači vytiahli telo 37-ročného muža

ŽIAR NAD HRONOM / Z jazera v Ihráči (okres Žiar nad Hronom) vytiahli v utorok potápači telo 37-ročného muža. Záchranné zložky po ňom pátrali po tom, ako sa po skoku do vody nevynoril. Pre TASR to potvrdil František Páleník z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Žiari nad Hronom.

Muž bol pod vplyvom alkoholu a nevedel plávať

Partia kamarátov trávila slnečný deň pri jazere. Kúpanie sa zmenilo na drámu v momente, ako jeden z mužov zmizol pod hladinou. "My sme tu plávali a z diaľky sme počuli ako kričia o pomoc," uviedol svedok incidentu. Kamaráti videli ako si muž išiel zaplávať, mal vraj skočiť a viac sa nevynoril. "Boli tam traja a zrazu iba dvaja, ten pán skočil zo zábradlia," dodal svedok.

Štyridsiatnik Andrej podľa svedkov nevedel plávať, zrejme nepočítal s tým, že v jazere bude hlboká voda. Navyše partia pri vode popíjala alkohol, čo zrejme zohralo svoju úlohu. Aj podľa dlhoročných návštevníkov jazera je tam miestami viac ako štvormetrová hĺbka a treba si dávať pozor. "Je tam okolo štyri a pol metra hlboká voda, roky sa sem chodím kúpať, takže viem, aké to tu je," priblížil rybár.

Pátranie sťažovala takmer nulová viditeľnosť

"Po prijatí oznámenia prišli na miesto policajti z Kremnice, hasiči a potom aj potápači," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ Banská Bystrica Mária Faltániová. Vodnú plochu prehľadávali na člne. Prezreli aj okolie či brehy. Pátranie sťažovala takmer nulová viditeľnosť, voda bola mútna. Bezvládne telo napokon vytiahli z vody potápači. Okolnosti nešťastia vyšetruje polícia. "Nariadená bola súdna pitva, bolo začaté trestné stíhanie pre usmrtenie," ukončila Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy