Zatiahnuté
23°
Bratislava
Martina
9.9.2024
Zrážka dodávok si vyžiadala jeden život, zasahoval aj vrtuľník
Zdielať na

Zrážka dodávok si vyžiadala jeden život, zasahoval aj vrtuľník

DONOVALY / Horský priechod Donovaly museli dnes pre tragickú nehodu úplne uzavrieť. Stala sa v stúpaní smerom od Banskej Bystrice. Čelne sa zrazili dve dodávky. Nehodu neprežil vodič poštárskeho auta. K zraneným letel záchranársky vrtuľník.

​Priamo na ceste na horskom priechode popoludní pristál záchranársky vrtuľník. Donovaly boli po čelnej zrážke úplne neprejazdné. "Jednalo sa o nehodu dvoch áut, dodávky sa zrazili čelne," povedal z Hasičského a záchranného zboru Banská Bystrica Miroslav Slovák. Lekár z Košíc bol medzi prvými na mieste nehody. Zraneným pomáhal spolu s ďalšími dvomi banskobystrickými lekármi, ktorí cestovali na výlet na Donovaly. "Už tu bola havárka, v jednom aute boli traja zranení, v druhom asi jeden," opísal lekár a svedok nehody. "Na miesteboli aj lekári v civile, ktorí poskytovali prvú pomoc," pokračoval Slovák.

V tmavej dodávke sedeli traja robotníci, po práci sa vracali domov do Dolného Kubína. Pri Motyčkách do nich čelne narazila prichádzajúca poštárska dodávka. "Šesťdesiatštyri ročný vodič prešiel z doposiaľ nezistených príčin do protismeru, kde sa čelne zrazil s dodávkou," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru Mária Faltániová. "Vyslobodzovali sme jednu osobu z havarovaného vozidla aj pomocou hydraulického náradia,“ dodal Slovák.

Práve stav vodiča poštárskej dodávky bol najvážnejší. O jeho život na mieste bojovali lekári aj záchranári. Žiaľ, následky čelnej zrážky neprežil. "Vinník nehody utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol," dodala Faltániová. Troch zranených robotníkov z dodávky priviezli do Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici, jedného z nich transportovali vrtuľníkom. "U nebohého nariadená pitva, zisťovanie prítomnosti alkoholu, nehoda je v štádiu vyšetrovania," uzavrela Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy