Zatiahnuté
11°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Nočná mora v klube: Cudzinec znásilnil 17-ročné dievča, druhému sa podarilo ujsť
Zdielať na

Nočná mora v klube: Cudzinec znásilnil 17-ročné dievča, druhému sa podarilo ujsť

BRATISLAVA / Nočná zábava sa zmenila na boj o život. V obľúbenom bratislavskom klube mal cudzinec omámiť dievčatá. Jednu z nich znásilnil, druhej sa podarilo ujsť. Jedno z dievčat dokonca nemalo ani 18 rokov. Upozorňujeme, že nasledujúci obsah nie je vhodný pre maloletých divákov.

Bola to typická víkendová noc v nočnom klube. Množstvo ľudí, hlasná hudba a zábava. To sa však zmenilo v momente, keď si 27-ročný muž vyhliadol dve dievčatá. Údajne ich mal omámiť. S najväčšou pravdepodobnosťou im niečo hodil do drinkov. Jedno z dievčat malo len 17 rokov.

Podľa informácií TV JOJ sa mal 17-ročnému dievčaťu po anglicky prihovoriť ešte pred klubom. Následne ju mal proti jej vôli chytiť okolo pásu a dotlačil ju až k soche Jána Holého. Rudnayovo námestie je od klubu vzdialené približne 100 metrov. Podľa našich informácií sa dievča snažilo brániť. Cudzinca sa snažila odstrčiť. Muž bol však silnejší a pri soche ju mal odporným spôsobom vyzliecť a bezbranné dievča znásilniť. Podľa informácií TV JOJ ide o 27-ročného Olalekana z Nigérie.

Po ohavnom čine tohto muža skončilo dievča v nemocnici

"Operačné stredisko ZZS SR vyslalo v sobotu nadránom jednu ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci do bratislavského Starého mesta, k mladistvej osobe, ktorú záchranári následne transportovali na pozorovanie na Kramáre," priblížil zástupca hovorkyne OS ZZS Richard Bolješik.

Afričan chcel rovnaký čin spáchať v tú istú noc znova. Tentokrát sa na miesto snažil dostať 20-ročnú ženu, tej sa však našťastie podarilo z miesta utiecť. "Niektoré sa snažia skôr vyhovieť, a niektoré naozaj majú silu na to že sa dajú do toho bojového módu," osvetlila psychologička Barbora Kuchárová."Vyšetrovateľ zniesol obvinenie k 27-ročnému štátnemu príslušníkovi Nigérie za pokračovací zločin znásilnenie, v časti dokonaný, v súbehu so zločinom sexuálneho násilia, v štádiu pokusu," informovala hovorkyňa KR PZ Jana Šimunková.

Vyšetrovateľ ho chce mať vo väzbe. S týmto návrhom sa stotožnil ako prokurátor, tak aj sudca. "Mestský sú Bratislava I vzal do väzby obvineného a to z dôvodov takzvanej preventívnej väzby, z dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedol hovorca krajského súdu Pavol Adamčiak.

"Orgánom činným v trestnom konaní prevádzkovateľ klubu poskytol úplnú súčinnosť, vrátane kamerových záznamov. Bezpečnosť zákazníkov je pre prevádzkovateľov klubu na prvom mieste. Situáciu v prevádzke nepretržite monitoruje profesionálna bezpečnostná služba, ktorá dbá na poriadok, aby sa predišlo akýmkoľvek incidentom," tak znie vyjadrenie mediálneho zástupcu nočného klubu Andreja Ďuríčka.

Podľa psychologičky môžu mať obete sexuálneho násilia do konca života následky

Dôležité je podľa nej, aby nezostali ticho. "Majú rad problémov takej tej vlastnej identity, prijatia samej seba, je veľmi dôležité, aby sme nespôsobovali sekundárnu viktimizáciu a nesnažili sme sa im dať nejaký ortieľ. Musia si odpustiť, musia sa na novo ako keby zrekonštruovať," povedala psychologička Kuchárová.

27-ročný Olalekan obvinenia odmieta a preto voči rozhodnutiu mestského súdu podal sťažnosť. O tej bude rozhodovať krajský súd v Bratislave.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy