Jasno
15°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Michal sa vyhrážal smrťou vlastnému bratovi. Od súdu si vypočul svoj trest
Zdielať na

Michal sa vyhrážal smrťou vlastnému bratovi. Od súdu si vypočul svoj trest

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Považskobystrická sudkyňa vydala trestný rozkaz pre 42-ročného Michala z okresu Myjava, ktorý sa svojmu bratovi vyhrážal, že ho zaškrtí a zlomí mu väz. Ten mal strach o svoj život.

Agresívny výstup voči bratovi

Michala priviezli na považskobystrický súd z vyšetrovacej väzby, kde sa ocitol po svojom agresívnom výstupe voči vlastnému bratovi. Dráma medzi najbližšími príbuznými sa odohrala v dedine Poriadie. "Michal sa mal vo svojom rodinnom dome vyhrážať svojmu bratovi smrťou, zaškrtím a zlomením väzu, čo vyvolalo obavu o jeho život a zdravie," povedala sudkyňa považskobystrického súdu Lucia Kovačinová. "Bol nahnevaný a hovoril, že zavolá policajtov. Povedal som, nech ich zavolá a išiel som dobrovoľne," vysvetlil odsúdený muž.

Svoj skutok oľutoval

"Obvinený svoj skutok priznal a oľutoval," pokračovala Kovačinová. "Bol to naozaj skrat," dodal odsúdený. Ostré slová smeroval svojmu najbližšiemu príbuznému. Podľa zákona teda ide o trestný čin, spáchaný na chránenej osobe. Michalovi hrozila strata slobody až na tri roky. "Súd túto vec ukončil trestným rozkazom, kedy mu bol uložený podmienečný trest odňatia slobody v trvaní šesť mesiacov, so skúšobnou dobou na dva roky," dodala Kovačinová. Michal už súdnej sieni vôbec netajil, že je s verdiktom spokojný.

Dodržiavanie podmienok

No ak chce zostať na slobode, bude musieť dodržiavať určité podmienky. "Predovšetkým zákaz požívania alkoholických nápojov a navštevovania pohostinstiev, kde sa vydáva alkohol. Povinnosť zamestnať sa v skúšobnej dobe a zároveň mu bolo uložené ochranné ústavné protialkoholické liečenie. Trestný rozkaz je právoplatný," uzavrela Kovačinová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy