Zatiahnuté, dážď
10°
Bratislava
Ctibor
13.9.2024
Streľba v mestskej časti. Desiatky policajtov so samopalmi prehľadávali okolie
Zdielať na

Streľba v mestskej časti. Desiatky policajtov so samopalmi prehľadávali okolie

BRATISLAVA / Štvrtková (2.8.) streľba v bratislavskej Petržalke vyvolala u obyvateľov strach. Neznámy muž vytiahol na ulici zbraň a strieľal. Na miesto prišli ozbrojení policajti. Svedkovia opísali chvíle hrôzy, aj údajného strelca. Polícia po páchateľovi stále pátra.

Všetko sa to stalo pred potravinami za Daňovým úradom na Ševčenkovej ulici krátko po 17-tej hodine. Podozrivý muž mal údajne zbraň za pásom. Následne ju podľa svedkov vytiahol a minimálne trikrát z nej vystrelil.

"On tak išiel mal ju schovanú a potom keď sa pootočil, tak povolil tú ruku a som videl, že má zbraň," priblížil svedok. Podľa ľudí, s ktorými sme sa mimo kameru rozprávali, padol prvý výstrel do zeme a druhý do plota, ktorý sa nachádza v blízkosti potravín. Okoloidúci sa podľa vyjadrení svedkov zľakli a z miesta utekali preč.

"On sa oháňal tu tou zbraňou, tak sme si mysleli, že bude na niekoho strieľať tu v uličke, odtiaľ všetci utiekli samozrejme a tým jak išiel ďalej, tak zaznel ešte jeden výstrel," pokračovala svedkyňa. Muž potom údajne prešiel smerom k základnej škole a následne medzi paneláky na bratislavskom sídlisku.

Podľa svedkov ide o muža v strednom veku, ktorý bol holohlavý

Na sebe mal žlté tričko a modré krátke nohavice. Už na prvý pohľad sa im zdal byť opitý. Po streľbe prišli na miesto desiatky policajtov so samopalmi a v nepriestrelných vestách prečesávali okolie. Policajti so špeciálne vycvičeným psom hľadali nábojnice, či stopy po projektiloch. Všetko po celý čas dokumentovali aj vyšetrovatelia.

"Podľa doposiaľ zistených skutočností v súvislosti so streľbou, nedošlo k zraneniu žiadnej osoby ani k poškodeniu majetku," informovala hovorkyňa KR PZ Jana Šimunková. Polícia už má údajne k dispozícii aj videozáznam z incidentu. Nakrútili ho vraj náhodní okoloidúci. Na mieste streľby bola ešte dlhé hodiny po incidente zvýšená hliadková pohotovosť. Z akej zbrane muž strieľal, ani ďalšie podrobnosti prípadu polícia nekomentuje.

"Poverený príslušník Okresného riaditeľstva PZ v Bratislave V začal trestné stíhanie vo veci trestného činu výtržníctva. Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné poskytnúť bližšie informácie," uviedla Šimunková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy