Jasno
13°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Hasiči zasahovali pri sérii požiarov. Všetky sa nachádzali pozdĺž železničnej trate
Zdielať na

Hasiči zasahovali pri sérii požiarov. Všetky sa nachádzali pozdĺž železničnej trate

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Desiatky profesionálnych i dobrovoľných hasičov likvidovali viaceré požiare, ktoré sa súčasne rozhoreli medzi Novým Mestom nad Váhom a Trenčínom. Všetky ohniská sa nachádzali pri železničnej trati. Podľa všetkého za plamene môže porucha na prechádzajúcom vlaku.

Požiar trávnatého a krovinatého porastu

​Desiatky väčších či menších požiarov, všetky v rovnakom čase a v blízkosti koľajníc. Na miesto postupne dorazilo až 13 hasičských cisterien. "Prieskumom bolo zistené, že požiar trávnatého a krovinatého porastu sa rozprestiera na viacerých ohniskách popri železničnej trati medzi obcami Melčice-Lieskové a Trenčianske Bohuslavice, v dĺžke približne 6 kilometrov," hovorí hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Trenčíne Marián Petrík.

Brzdy prechádzajúceho vlaku

"Požiar poľa a trávnatého porastu bol pravdepodobne spôsobený zaseknutými brzdami prechádzajúceho vlaku," povedala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne Katarína Kuzmová. Iskry šľahajúce spod vlaku zapaľovali suchú trávu po oboch stranách trate. Rozpálená zem a vietor spôsobili rýchle šírenie ohňa. Na mieste bolo 11 profesionálnych hasičov z Nového Mesta nad Váhom a Trenčína, ktorým pomáhalo aj 30 dobrovoľníkov z hasičských zborov z piatich okolitých obcí. "Príslušníci Hasičského a záchranného zboru nasadili za účelom lokalizácie a následnej likvidácie požiaru postupne jedenásť hasiacich prúdov," dodal Petrík.

Na mieste sa nikto nezranil

"Našťastie sa na mieste nikto nezranil, polícia v problémovom úseku riadila dopravu," pokračovala Kuzmová. Kto je za požiare popri železničnej trati zodpovedný, dosiaľ nie je isté. V inkriminovanom čase tadiaľto prešlo viacero vlakov, medzi nimi aj nákladný, a každý pokračoval v jazde. "Príčiny a okolnosti tejto udalosti sú v štádiu objasňovania,“ dodala Kuzmová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy