Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Dvojica so zbraňou vydierala muža. Hrozí im až desať rokov za mrežami
Zdielať na

Dvojica so zbraňou vydierala muža. Hrozí im až desať rokov za mrežami

Zdroj: TV JOJ

NOVÉ MESTO NAD VÁHOM / Policajný vyšetrovateľ z Nového Mesta nad Váhom obvinil 34-ročného muža a 28-ročnú ženu zo zločinu vydierania. Poškodeného nútili, aby im vrátil peniaze a ohrozovali ho strelnou zbraňou a nožom. Informovala o tom trenčianska krajská polícia na sociálnej sieti.

Dôvodom boli nevrátené peniaze

Obvinení prostredníctvom elektronickej komunikácie a telefonátov pod hrozbou násilia nútili poškodeného, aby im vrátil finančné prostriedky vo výške 3900 eur. Obvinený poškodeného vyhľadal na ulici v Novom Meste nad Váhom a so zbraňou v ruke od neho žiadal peniaze. "Následne sa spoločne presunuli do Bratislavy, kde za nimi prišla aj obvinená žena, ktorá vytiahla z auta dlhú strelnú zbraň a žiadala od poškodeného peniaze. Ten odovzdal obvineným kľúče od svojho motorového vozidla. Počas cesty do Nového Mesta nad Váhom obvinený prikladal poškodenému do oblasti rebier nôž, pričom obaja obvinení žiadali od neho finančnú hotovosť," informovala polícia.

Poškodený po príchode domov v obave o svoj život a zdravie privolal políciu. Tá muža a ženu zadržala a umiestnila do policajnej cely. Vyšetrovateľ navrhol ich väzobné stíhanie. V prípade dokázania viny hrozí dvojici trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy