Zatiahnuté
12°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Na jarmoku mieril mladík atrapou zbrane. V priestore sa nachádzal minister vnútra
Zdielať na

Na jarmoku mieril mladík atrapou zbrane. V priestore sa nachádzal minister vnútra

Zdroj: Ministerstvo vnútra

STROPKOV / V piatok 2. augusta na jarmoku v Stropkove krátko pred 19.00 hod namieril mladý muž atrapou zbrane do priestoru, kde bol aj minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. Podľa informácii TV JOJ išlo o 20-ročného mladíka. Ochranka rýchlo a duchaplne zasiahla a útočník sa nestihol ani pohnúť.

Minister vnútra si nič nevšimol

Do 19-tej hodiny večer chýbalo pätnásť minút, keď jeden z príslušníkov ministrovej ochranky duchaprítomne zakročil a podozrivý človek skončil spacifikovaný na zemi. "V piatok (2.8.) pred 19.00 hod počas jarmoku v meste Stropkov príslušník PZ vykonávajúci ochranu ministra vnútra použil donucovacie prostriedky voči osobe, ktorú vyhodnotil ako potenciálnu hrozbu, nakoľko mala v ruke zbraň," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Prešove Jana Ligdayová. Taktiež dodala, že polícia na prípade intenzívne pracuje a oznámila, že v prípade už polícia začala trestné stíhanie. 

"Ja som bol informovaný až po tom, ako sme odchádzali zo stropkovského jarmoku mojou ochrankou, že došlo k takémuto incidentu. Touto cestou sa chcem poďakovať ochranke, že bleskovo a profesionálne zareagovali," uviedol minister vnútra Matúš Šutaj Eštok. "Pokiaľ zasiahli, že si ho všimli a zareagovali rýchlo, tak to veľmi oceňujem," povedal bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

Ministrovi incident náladu nepokazil

Po piatkovom (2.8.) incidente na stropkovskom jarmoku minister vnútra pokračoval normálne vo svojom programe. V sobotu (3.8.) sa presunul do okresu Vranov nad Topľou, kde sa zúčastnil osláv Dňa obce Sečovská Polianka. Na nálade to ministrovi a zároveň predsedovi koaličného Hlasu neubralo. Na východe navyše začali aj letné stranícke turné. Kým v piatok (2.8.) po incidente na jarmoku šiel minister ešte aj ako divák na futbal, v sobotu (3.8.) si ho dokonca so spolu straníkmi zahral proti domácemu mužstvu Sečovskej Polianky.

"My sme každé leto zvyknutí tráviť medzi ľuďmi v regiónoch. Napriek tomu, že nás tento rok nečakajú žiadne voľby, tak túto tradíciu sme chceli obnoviť aj tento rok," dodal Šutaj Eštok. Ochrankári boli v strehu aj v sobotu (3.8.). V nedeľu (4.8.) sa minister so spolu straníkmi presúva do okresu Bardejov.  "Verím, že sa z tohto všetci obyvatelia poučia a v tejto napätej atmosfére nebude dochádzať k podobným incidentom. Je jedno, či ide o atrapu zbrane alebo ozajstnú zbraň. Ja by som bol veľmi nerád, keby sa niekomu niečo stalo," ukončil Šutaj Eštok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy