Skoro jasno
12°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Vrazím ti nôž do krku ako svini, vykrikoval syn vlastnej matke. Tyran ospravedlňoval svoje činy alkoholom
Zdielať na

Vrazím ti nôž do krku ako svini, vykrikoval syn vlastnej matke. Tyran ospravedlňoval svoje činy alkoholom

ČADCA / 44-ročný Stanislav dostal trest za týranie svojej vlastnej mamy. Terorizoval ju tak, že neraz v strachu odišla z bytu v Čadci, kde spolu bývali. Za jeho hrubým správaním bol vždy alkohol.

Keď začala plakať, syn nachvíľu prestal

Ženu, ktorá mu dala život, trápil dlhé roky. Namiesto toho, aby jej opätoval starostlivosť a lásku, sa na svoju mamu zaháňal päsťami a vyháňal ju z bytu, ktorý jej patrí. Často v strachu, aby jej syn fyzicky neublížil, odišla von a radšej sa túlala po meste. "Sa vždy na ňu zaháňal a ako začala plakať, tak prestal, stále sa jej dookola vyhrážal, že ju zabije, že jej nôž jedného dňa vrazí do krku ako svini alebo jej urve hlavu. Taktiež hovoril, že keď skape, dá ju do vreca a niekde ju vyhodí," uviedol Michal Mravec, čadčiansky sudca. 

Stanislav svojej matke neraz v noci nedovolil spať. Vykrikoval po nej a neštítil sa vulgárne jej nadávať a pýtať pritom od nej peniaze na alkohol a cigarety. "Keď sa v obývačke pozerala na televízor, kde bol aj on, tak poškodenú vyhadzoval do svojej izby, že sa na ňu nemôže pozerať. Táto vždy radšej poslúchla v obave, aby náhodou do nej neskončil," dodal sudca. 

Sudca mu odporučil "nechľastať"

Kysučanovi Stanislavovi za týranie vlastnej mamy hrozilo väzenie minimálne na 7 rokov. No uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste, ktorú sudca schválil. "Dostal trest odňatia slobody vo výmere 4 roky a 10 mesiacov," vyjadril sa sudca. "No viete, ten alkohol, to je také, že," odôvodnil obžalovaný. Sudca mu na to odpovedal jednoznačne. "Tak nechľastajte. Odteraz chľastať nebudete, to je zrejmé," dodal. Verdikt si v súdnej sieni vypočula aj mama, ktorá bude mať na dlhší čas pokoj od trápenia, ktoré jej spôsoboval vlastný syn.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy