Jasno
20°
Bratislava
Eliška
7.10.2024
Zrážka dvoch áut zablokovala hlavný ťah. Zranili sa všetci štyria cestujúci
Zdielať na

Zrážka dvoch áut zablokovala hlavný ťah. Zranili sa všetci štyria cestujúci

BANSKÁ BYSTRICA / Zrážka dvoch áut zablokovala jeden z hlavných ťahov v Banskej Bystrici. Na ceste stáli hasičské a záchranárske autá. Profesionáli pomáhali posádkam oboch vozidiel. Podľa polície sa zranili všetci štyria cestujúci.

​Jedno z áut odhodilo mimo cesty

​Hlavnú cestu blokovala technika hasičov a záchranárov, ktorých privolali na pomoc k zraneným. Jedno z áut po silnom náraze odhodilo mimo vozovky, kde skončilo v rozvodnej skrini. "Jednalo sa o nehodu dvoch vozidiel, v jednom bola zakliesnená osoba a vyslobodili sme ju pomocou hydraulického náradia," informoval Miroslav Slovák z Hasičského a záchranárskeho zboru Banská Bystrica.

Pomoc potrebovali obaja vodiči aj ich spolujazdkyne. Záchranári ich postupne previezli na ďalšie ošetrenie do okolitých nemocníc. "Záchranári transportovali 28-ročného vodiča so zlomeninami a spolujazdkyňu (22) s povrchovým úrazom hlavy do nemocnice vo Zvolene a vodiča (59) s úrazom hrudníka a 61-ročnú ženu s povrchovým poranením brucha a drieku do nemocnice v Banskej Bystrici," priblížil zástupca hovorkyne Operačného strediska ZZS SR Richard Bolješík.

Príčinou nehody bola pravdepodobne nepozornosť

Pod nehodu sa zrejme podpísala nepozornosť vodiča čierneho auta, ktorý vychádzal z vedľajšej cesty. "Vodič osobného auta pri vychádzaní z vedľajšej cesty nedal prednosť autu idúcemu po hlavnej," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová. Časť hlavnej cesty cez Radvaň bola počas dokumentovania nehody neprejazdná. Pri nehode pomáhalo desať hasičov s tromi kusmi techniky. "Pri dychových skúškach nebol u vodičov zistený alkohol. Dopravná nehoda je v štádiu objasňovania," dodala Faltániová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy