Zatiahnuté
Bratislava
Natália
6.10.2024
Chodca zrazilo auto. Najviac ho však trápilo, že si nemôže zapáliť
Zdielať na

Chodca zrazilo auto. Najviac ho však trápilo, že si nemôže zapáliť

PETROVCE NAD LABORCOM / Viac ako dva a pol promile mal chodec, ktorého zrazilo auto. Stalo sa to včera večer v obci Petrovce nad Laborcom. 30-ročný muž sa pohyboval po strede cesty a vodičke vošiel rovno do dráhy. Muž skončil v nemocnici, no ešte predtým vyslovil netradičnú požiadavku.

30-ročný muž bol vraj na návšteve u svojho kamaráta. Neskôr sa podgurážený alkoholom zrejme vracal domov. Vošiel ale rovno do dráhy idúcemu autu. "Podľa zistení polície došlo k zrážke vozidla s chodcom, ktorý sa za zníženej viditeľnosti, v čase dažďa, pohyboval v strede cesty v tmavom oblečení bez reflexných prvkov," objasnila hovorkyňa KR PZ Košice Jana Mésarová.

Vodička aj napriek brzdeniu už nevedela zrážke zabrániť 

Na aute zostalo po náraze rozbité čelné sklo. Chodec po zrážke s autom spadol na cestu. Podľa svedkov bol pri vedomí a komunikoval. "Záchranári po prvotnom ošetrení transportovali 30-ročného muža s viacerými povrchovými poraneniami hlavy do nemocnice v Michalovciach," informoval Richard Bolješik, zástupca hovorcu OS ZZS SR. 

Zrazeného chodca po nehode vraj najviac trápilo to, že si nemôže zapáliť. Spolujazdkyňu z auta preto požiadal, aby mu do nemocnice priniesla cigarety. Odvahu mu zrejme dodala vysoká hladina alkoholu v jeho dychu. "Podľa predbežnej lekárskej správy chodec pri dopravnej utrpel ľahké zranenie, dychová skúška u chodca potvrdila prítomnosť alkoholu v prepočte viac ako dve a pol promile," povedala hovorkyňa. 

U vodičky dopadla dychová skúška negatívne a pri nehode sa nezranila. "Za porušenie pravidiel cestnej premávky bola chodcovi uložená bloková pokuta," dodala Mésarová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy