Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Do známeho podniku vtrhli desiatky policajtov. Zásah kritizuje viacero návštevníkov
Zdielať na

Do známeho podniku vtrhli desiatky policajtov. Zásah kritizuje viacero návštevníkov

BRATISLAVA / Policajná razia v hlavnom meste. Desiatky policajtov vtrhli v nočných hodinách do známeho podniku na Kamennom námestí. Niektorí návštevníci kritizovali hrubosť policajného zásahu. Ten však skončil pre políciu úspešne.

Pohodová zábava v klube sa  zmenila krátko pred polnocou. Niektorí spočiatku nevedeli čo sa v klube deje.

"Hrala tam Rihana, We found love in hopelles place a prestala zrazu hrať hudba, všetci v nálade si začali spievať refrén. Potom sa pozrieme a zrazu chlap v civile v kukle a nebol oblečený ako kukláč. Potom som si všimol, tenkú pásku mal na ruke, že polícia," povedal svedok.

Policajné zložky sa striedali

Policajti začali postupne prehľadávať každého jedného, kto v tom čase bol na mieste. Vystriedali sa tam aj rôzne policajné zložky. "Našou úlohou bolo personálne posilniť počty zasahujúcich policajtov, pomôcť so zabezpečením verejného poriadku počas akcie v podniku na Kamennom námestí a zamerali sme sa aj na konzumáciu alkoholu u mladistvých," uviedol Peter Borko, vedúci oddelenie komunikácie Mestskej polície Bratislava.

Razia prichádza len niekoľko dní po tom, čo sa v inom klube neďaleko Rudnayovho námestia objavil zvrátený prípad omámených dievčat, ktorým pravdepodobne páchateľ hodil niečo do drinkov. Jednu z nich znásilnil, druhej sa podarilo ujsť. Táto akcia bola zameraná primárne na drogy, čo policajtom aj vyšlo.

"V rámci vykonanej kontroly psovodom a služobným psom bolo osobám zaistených niekoľko kusov igelitových vreciek s obsahom zelenej sušenej rastliny, ako aj igelitové vrecko s tlakovým uzáverom s obsahom bielej sypkej látky a plastové vrecko neznámej farebnej hmoty," ozrejmila Silvia Šimková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

Kritika na sociálnych sieťach

Na sociálnych sieťach sa ale objavila kritika na samotný zásah policajtov. Mnohí sa sťažovali, že razia trvala niekoľko hodín a zo zábavy, za ktorú si zaplatili nemali nič.

"Ak chcel niekto ísť na záchod, tak tam musel cikať s otvorenými dverami a pohľadom policajtky. Jedna slečna od nášho stola psychicky nezvládla to poníženie a nátlak. Kúsok od nás jeden pán sedel kľudne pri stole a len si začal spievať. Skončil pritlačený o stenu a potom ho s putami vynášali," píše sa v statuse na sociálnych sieťach.

"Čistá šikana, hodinu som mrzla na terase, človek sa nemohol rozprávať, ani hýbať. Kto neposlúchol, opreli ho tam o stenu, poprípade zobrali v putách na stanicu," dodáva ďalší status.

Vyjadrenie podniku

“Nie úplne vieme, čo po takej razii, akú sme zažili včera, povedať. Asi to, že samozrejme takých ľudí, proti akým bola namierená, odsudzujeme a ani my takých zákazníkov nechceme. Za vás ostatných nás to celé veľmi mrzí, ale žiaľ včera sme boli aj my bez akejkoľvek možnosti alebo právomoci niečo vo vlastnom priestore ovplyvniť alebo zmeniť. Za priestor môžeme napísať, že Kácečko vždy pristupovalo k všetkým zákonným povinnostiam zodpovedne, čo sa ukázalo aj včera," uvádza podnik.

Za posledné týždne ide už o druhú veľkú policajnú akciu zameranú na podniky v Starom Meste.

Viac z policajného zásahu si môžete pozrieť vo videu:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy