Jasno
22°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
V obci pri hlavnom meste horel rodinný dom. Na mieste zasahovalo takmer 30 hasičov
Zdielať na

V obci pri hlavnom meste horel rodinný dom. Na mieste zasahovalo takmer 30 hasičov

JABLONEC / Rodina v Jablonci prišla za krátky čas o strechu nad hlavou. V podvečerných hodinách 5. augusta im začal horieť rodinný dom. Zostali z neho len trosky. Na mieste bol v čase hasenia aj náš štáb.

Rodinný dom začal horieť okolo 18:00 hodiny. V krátkom čase vzbĺkla celá strecha. Podľa susedov v dome začalo aj niečo vybuchovať. V dome žil manželský pár s deťmi a staršia pani. Na miesto dorazili príslušníci zo Západoslovenskej distribučnej, ktorí na mieste z bezpečnostných dôvodov odpájajú elektrinu.

Premávku usmerňovala polícia

"Dopravní policajti na mieste usmerňujú premávku. K zraneniu osôb v súvislosti s požiarom podľa doterajších informácií nedošlo. Bližsie informácie poskytneme keď to situácia na mieste umožní," informovala v pondelok 5. 8. večer bratislavská polícia na sociálnej sieti.

Nikto sa nezranil

"Po príjazde na miesto bolo zistené, že požiar je v treťom štádiu horenia a rozšíril sa na vedľa stojaci dom," uviedol riadiaci dôstojník Milan Moravčík. Na mieste zasahovalo takmer 30 hasičov zo širokého okolia, vrátane dobrovoľných hasičov. Oheň sa im podarilo zahasiť a tak zabránili zhoreniu ďalších rodinných domov. Hasiči prostredníctvom termokamery vyhľadávali aj skryté ohniská. Škoda bola vyčíslená predbežne na 180-tisíc eur. Pri požiari sa našťastie nikto vážne nezranil. Z domu, v ktorom bývala rodina, zostali len trosky. Presné príčiny požiaru vyšetrujú.

Štefan Koči, hovorca Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave uviedol, že na mieste zasahovalo 12 príslušníkov Hasičského záchranného zboru z Pezinka a Senca s 5 kusmi techniky, ale taktiež aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy