Jasno
17°
Bratislava
Konštantín
19.9.2024
Vyrezal jej orgány a zmrzačil jej telo. Kuchár Jožko tvrdí, že partnerku stále miluje
Zdielať na

Vyrezal jej orgány a zmrzačil jej telo. Kuchár Jožko tvrdí, že partnerku stále miluje

BRATISLAVA / Po brutálnej vražde z partnerky vyrezal orgány, no stále ju vraj miluje. Kuchár Jožko, ktorý má na svedomí masakrálny akt, sa pred súdom k všetkému priznal a vyhol sa tak doživotiu. Obžalovaný je synom bratislavského škrtiča, ktorého popravili. Podľa znalcov má Jozef obrovskú šancu na návrat späť do normálneho života. Na definitívny verdikt si počká za mrežami.

Najprv ju škrtil, potom ju dobodal po celom tele a nakoniec z nej vyrezal orgány, vrátane srdca, pľúc, pečene, či obličiek. Nožom jej znetvoril časť tváre aj stehna.

Pri úteku ukázal prostredník

Ľudské orgány odhodil do vedra vedľa postele a po vražde sa v byte osprchoval. Prezliekol sa do čistých vecí a keď utekal z bytovky, tak na chodbe ešte ukázal do kamery prostredník. Jozef sa nakoniec schoval v pivnici na Dobrovičovej ulici v Starom meste, kde vyrastal ako malý chlapec.

Celá kauza sa dostala po 7 mesiacoch pred súd. Kuchár Jožko chcel uzavrieť dohodu o vine a treste.

K činu sa priznal

"Ja som nevidel dôvod uzavrieť dohodu o vine a treste," informoval prokurátor Peter Pilár.

Jozef Hanuska pred senátom vyhlásil, že je vinný. "Klient sa na hlavnom pojednávaní ospravedlnil a oľutoval a úprimne ľutuje čo sa stalo," uviedol obhajca Dávid Béreš.

Motív vraždy bol doteraz neznámy

Rodina nebohej Patrície žiada od neho náhradu škody 100-tisíc eur. Motív brutálnej vraždy bol verejnosti doteraz neznámy. Viac svetla do prípadu priniesol znalec.

"Oni sa radostili, popíjali spolu, mali spolu nejaké - nie súlož, ale eroticko sexuálne hrátky, uspokojivé pre obidve strany, vyšli na balkón a tam sa pozerali a ona mu zrazu začala vykrikovať, že zase sa pozeráš po tých babách čo ich trtkávaš. Proste vytočila ho," ozrejmil znalec.

Forezný psychiater Svetozár Droba robil posudok nielen na obžalovaného Jozefa, ale ja na jeho otca Štefana Pantla prezývaného bratislavský škrtič. Tento muž dostal trest smrti. Bol popravený za vraždu dvoch žien. Podľa posudku má škrtičov syn, ale veľmi priaznivú prognózu na resocializáciu a na návrat do normálneho života, no nesmie piť. Vraždil vraj v afekte a niekoľko krát si už aj siahol na život.

"Stále ju miluje. Aspoň to teda deklaruje naplno," hovorí znalec.

"Bola tam znížená príčetnosť jednoznačne indikovaná aj preukázaná zo strany dvoch znalcov. To bol dlhodobo disharmonický a toxický vzťah, potencovaný alkoholom," hovorí obhajca.

"Bude otázkou senátu súdu, akým spôsobom vyhodnotí argumentáciu mňa a obhajoby a obžalovaného," povedal prokurátor.

Dvojica sa podľa svedkov hádala

Sudca na záver čítal výpovede svedkov. Dvojica sa podľa nich extrémne hádala a bola deň čo deň opitá. Bývalej žene, s ktorou má dieťa dokonca sedemkrát zlomil nos a otrávil ju jedlom. Verdikt, ale nakoniec nepadol.

Pojednávanie bude pokračovať 13. septembra a v tento deň odznejú záverečné reči a padnúť by mal aj rozsudok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy