Polojasno
17°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Muž sa so zbraňou v ruke prechádzal po sídlisku. Na mieste museli zasahovať ozbrojení policajti
Zdielať na

Muž sa so zbraňou v ruke prechádzal po sídlisku. Na mieste museli zasahovať ozbrojení policajti

ČADCA / So zbraňou v ruke chodil Kysučan po sídlisku Kýčerka. Ľuďom, ktorí telefonovali na linku 158, nahnal strach. Nikto totiž netušil, akú zbraň drží v rukách. Okolie panelákov obsadili ozbrojení policajti.

V čase keď muž so zbraňou prechádzal cez sídlisko, sa na ihrisku hralo množstvo detí. Bolo krátko po 17:00 hodine popoludní. "Upozornil ma kamarát, že tu hľadajú človeka, ktorý mieri na ľudí so zbraňou. Bolo počuť výstrely v diaľke. Mám dve malé deti, hneď som volal domov, aby sa schovali," povedal svedok.

Ľudia v panike volali na 158

Policajti uzavreli prístupové cesty na sídlisko. Ozbrojení samopalmi a v nepriestrelných vestách hľadali muža v stredných rokoch. Nakoniec ho našli doma v byte. "Podozrivá osoba bola vypátraná, obmedzená na osobnej slobode a umiestnená v cele policajného zaistenia," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Žiline Daniela Kocková.

Na sídlisku sa mu snažili vyhýbať

Jaroslava na sídlisku poznajú azda všetci, tí čo môžu, sa mu radšej vyhnú. "To je problémový človek, ja si myslím, že on je psychicky narušený," hovorí jedna z obyvateliek sídliska. "Nemal by takýto človek byť medzi normálnymi ľuďmi, dúfam, že po tomto incidente si ho tam nechajú," uviedol obyvateľ.

Policajti našli zbraň, ktorá pripomínala vzduchovku odhodenú v tráve. Poslali ju na kriminalistickú expertízu. Žiadne obvinenie zatiaľ v tejto veci nepadlo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy