Skoro jasno
16°
Bratislava
Oleg
10.9.2024
V Bratislave horela materská škôlka! Susedia videli zo strechy utekať ľudí
Zdielať na

V Bratislave horela materská škôlka! Susedia videli zo strechy utekať ľudí

BRATISLAVA / Desiatky malých detí museli dnes ráno ostať doma alebo ísť s rodičmi do práce. V noci totiž niekto úmyselne podpálil materskú školu v Bratislave. Vďaka rýchlemu a profesionálnemu zásahu hasičov sa plamene na celú budovu nerozšírili.

Včielky, lienky, sovičky, ježkovia v podstate všetky deťúrence, ktoré chodia do materskej školy na Podzáhradnej ulici v Bratislave, museli dnes zostať doma. V noci im na škôlke horela strecha. Prvé hasičské jednotky vyrazili na miesto pred pol desiatou večer. Vďaka ich rýchlemu zásahu, sa oheň nerozšíril do tried a ďalších miestností.

"Chvalabohu, že sa podaril rýchly zásah a uhasili to v expresne rýchlom čase, za čo by som veľmi rád poďakoval hasičským a záchranným zložkám," povedal starosta mestskej časti Podunajské Biskupice Roman Lamoš. Našťastie zhorela len časť strechy. Kusy z nej sa už vplyvom tepla roztopili a padli do priestorov škôlky.

Aj napriek tomu, že požiar nezničil veľkú časť zariadenia, aj tak budú musieť škôlku skontrolovať a vyčistiť, kým tam najbližšie dni opäť pustia deti. "Našťastie horela len strecha. Fólia, izolácia a zateplenie strechy - polystyrén a zhorel jeden svetlík, čiže došlo k zadymeniu jedného skladu," pokračoval Lamoš.

Zatvorená škôlka, ktorá funguje aj počas letných dní, skomplikovala život rodičom

"Samozrejme, pretože zajtra idem do práce a dieťa chodí do škôlky a nemám ho kam dať. Zoberiem si ho do práce," priblížila jedna mamička. "Oznámili sme rodičom cez Edupage, že dnes zastavujeme prevádzku, aby sme zistili, že aké škody sa stali a mali by sa deti vrátiť späť do škôlky, s tým, že budú v miestnostiach, ktoré neboli zasiahnuté. Čiže budú v inom trakte a prevádzka škôlky bude opäť funkčná," osvetlil starosta.

"Na miesto bol privolaný aj zisťovateľ príčin vzniku požiaru, príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania," uviedol hovorca HaZZ Štefan Koči. Škodu predbežne vyčíslili na 30000 eur. Podľa informácii TV JOJ, oheň niekto pravdepodobne založil úmyselne. Susedia z okolia videli v čase vypuknutia požiaru ľudí, korí zo strechy utiekli.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy