Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Mária
12.9.2024
Veľká policajná akcia: V putách skončilo 14 ľudí, medzi nimi aj primátor
Zdielať na

Veľká policajná akcia: V putách skončilo 14 ľudí, medzi nimi aj primátor

CHOMUTOV / Veľká akcia českých policajtov. Zasahujú v kauze manipulácií verejných obstarávaní a to na viacerých miestach krajiny. V putách už skončilo najmenej 14 ľudí. Podľa informácií CNN Prima News je medzi nimi aj primátor Chomutova.

Česká polícia pre podozrenia z manipulácií pri zadávaní verejných zákaziek obvinila päť firiem a 14 ľudí vrátane primátora Chomutova Marka Hrabáča (ANO). Medzi obvinenými sú aj riaditeľka Zooparku Chomutov Věra Fryčová, riaditeľ Správy a údržby ciest Úsťanského kraja Libor Tačner a konateľ spoločnosti Rocknet v Jirkove Ladislav Šmucr, informovali v stredu 6. 8. české úrady.

Policajti zadržali Hrabáča v utorok 6. 8. a zasahovali nielen v Úsťanskom, ale aj Moravskosliezskom, Stredočeskom a Karlovarskom kraji, napríklad na magistráte v Karlových Varoch.

Viacero trestných činov

Niektoré osoby sú stíhané za viaceré trestné činy, napríklad za prijímanie úplatku a podplácanie, zjednávanie výhody pri zadaní verejnej zákazky, skrátenie dane a poplatku, či zneužívanie právomoci verejného činiteľa.

Primátor Chomutova v Úsťanskom kraji Marek Hrabáč vedie aj kandidátku ANO pre jesenné krajské voľby. Predseda ANO a bývalý český premiér Andrej Babiš ešte v utorok vyhlásil, že ak primátor Chomutova bude medzi obvinenými, hnutie to bude riešiť okamžite a rázne. "Nič také nikdy v hnutí ANO nebudem trpieť," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy