Oblačno
14°
Bratislava
Arnold
1.10.2024
Požiar auta na D1: Plamene boli tak silné, že zdeformovali aj zvodidlá
Zdielať na

Požiar auta na D1: Plamene boli tak silné, že zdeformovali aj zvodidlá

SPIŠSKÉ PODHRADIE / Na D1-tke pod Spišským hradom podvečer horelo osobné auto. Plamene boli také mohutné, že obhoreli aj bezpečnostné prvky pri zvodidlách. Niektoré sa pod vplyvom tepla zdeformovali. Na diaľnici zasahovali hasiči z dvoch hasičských staníc. Z auta ostal len obhorený nepojazdný vrak.

​Za volantom osobného auta sedela 24-ročná žena. Namierené mala po diaľnici pod Spišským hradom na tunel Branisko v smere od Popradu do Prešova. Keď auto pohltili plamene na pomoc boli vyslaní hasiči z Beharoviec ale aj z Levoče.

"Na mieste zasahovalo osem príslušníkov Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Levoči s dvoma kusmi hasičskej techniky," priblížila hovorkyňa KR HaZZ Miroslava Knišová.

Hasiči museli pri zásahu použiť autonómne dýchacie prístroje. Plamene boli natoľko silné, že obhoreli a zdeformovali aj bezpečnostné prvky na zvodidlách. "Po príchode na miesto hasiči prieskumom zistili, že požiarom je zasiahnutá motorová časť vozidla. Vodička sa nachádzala už mimo vozidla a bez zranení," pokračovala Knišová.

Hasiči si vysokotlakovými prúdmi s plameňmi rýchlo poradili. Z auta však ostal už len nepoužiteľný a obhorený vrak. Preverením udalosti bolo zistené, že k požiaru došlo bez cudzieho zavinenia, pravdepodobne išlo o prevádzkovo technickú poruchu. 24-ročnej žene sa našťastie nič nestalo. S autom stihla zájsť ku krajnici a včas z neho vystúpiť. 

"Preverením udalosti bolo zistené, že k požiaru došlo bez cudzieho zavinenia, pravdepodobne išlo o prevádzkovo technickú poruchu," informovala hovorkyňa KR PZ Jana Ligdayová. "Následkom požiaru vznikla majiteľke vozidla priama materiálna škoda predbežne vyčíslená na hodnotu 12 500,- €," zakončila Knišová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy