Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Testovacia jazda sa zmenila na horor: Auto zhorelo do tla počas kontroly
Zdielať na

Testovacia jazda sa zmenila na horor: Auto zhorelo do tla počas kontroly

BANSKÁ BYSTRICA / V areáli na okraji Banskej Bystrice zhorelo auto. Zamestnanci servisu sa ním išli previezť, počas testovacej jazdy však spod kapoty začali šľahať plamene. Z auta neostalo takmer nič.

​Bola to testovacia jazda po oprave auta. Sedeli v ňom zamestnanci servisu, ktorí chceli auto skontrolovať. Vybrali sa po ceste cez priemyselný areál na okraji Banskej Bystrice. Počas jazdy sa ale prekvapivo objavili problémy. Plamene začali šľahať z prednej motorovej časti. Auto zastavili pri krajnici a volali si pomoc. Žiadny hasiaci prístroj pri sebe nemali a tak im nezostávalo nič iné, ako čakať na príchod hasičov.

"Po príchode na miesto bolo zistené, že požiarom je zachvátené celé vozidlo. Zlikvidovali sme ho pomocou vysokotlakého prúdu," informuje Ján Ťurek z HaZZ Banská Bystrica. 

Od horiaceho auta sa plamene začali šíriť do okolia, hrozilo, že sa po suchej tráve požiar rozšíri na väčšiu plochu, hasiči preto polievali vodou aj horiacu trávu. Našťastie sa im oheň podarilo dostať pod kontrolu. Požiar vyšetruje hasičský vyšetrovateľ, zrejme šlo o technickú poruchu. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy