Polojasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Polícia vtrhla do domu seniora: Objavila tisíce nábojov a zakázané zbrane
Zdielať na

Polícia vtrhla do domu seniora: Objavila tisíce nábojov a zakázané zbrane

BRATISLAVA / Polícia vtrhla do domu 73-ročného seniora, ktorý mal veľmi nezvyčajnú záľubu. Aj napriek tomu, že mal odobratý zbrojný preukaz, telefonáty na linku 158 dokazovali, že v blízkosti svojho domu strieľa. Muž má tak na krku obvinenie z Nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami. V dome mu zhabali vyše 3-tisíc nábojov. Policajti následne zistili, že má doma 12 zbraní pričom štyri z nich sú zakázané. Teraz mu hrozí až 10 ročný pobyt za mrežami.

Obvineniu zo zločinu nedovoleného ozbrojovania a obchodovania so zbraňami čelí 73-ročný Jozef S. z Bratislavy. Napriek tomu, že mu bol ešte v roku 2014 za spáchanie trestného činu odobratý zbrojný preukaz, mal doma viaceré zbrane, z ktorých niektoré sú zakázané. Zároveň niektoré aj používal v blízkosti svojho obydlia. TASR o tom informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková.

V nasledujúcom období, teda po tom, ako mu bol odobratý zbrojný preukaz, však boli na čísle 158 od občanov hlásené viaceré oznamy o streľbe v okolí Devína. "Bola zistená skutočnosť, že Jozef S. používal zbrane v blízkosti svojho obydlia," priblížila Šimková.

Počas domovej prehliadky bolo objavených 12 zbraní. Policajti tiež zaistili príslušenstvo k zbraniam, ako aj viac ako tritisíc kusov nábojov rôzneho kalibru a typu. Podľa vyjadrení Kriminalistického a expertízneho ústavu Policajného zboru sú štyri z 12 zbraní zakázané.

Vyšetrovateľ už spracoval podnet na návrh na vzatie obvineného do väzby. Hrozí mu trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy