Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Pri tragickej zrážke dvoch áut zasahoval vrtuľník. Jeden z účastníkov nehodu neprežil
Zdielať na

Pri tragickej zrážke dvoch áut zasahoval vrtuľník. Jeden z účastníkov nehodu neprežil

BLATNÉ / Tragická nehoda obmedzila na niekoľko hodín premávku pri obci Blatné. V piatok 9. 8. ráno sa tam čelne zrazili dve autá. Jeden vodič zraneniam podľahol na mieste. Ďalších troch členov posádky - vrátane dieťaťa, previezli do nemocníc. Zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

Dve autá sa čelne zrazili na ceste z obce Blatné smerom na diaľnicu D1. Dopravná nehoda sa stala krátko pred pol ôsmou ráno. 29-ročný vodič z okresu Pezinok, žiaľ, nemal šancu prežiť. Zraneniam na mieste podľahol. Jeho spolujazdca ratovali záchranári. Operačné stredisko ZZS vyslalo k dopravnej nehode tri sanitky.

"28-ročného muža s úrazom oblasti brucha transportovali pozemní záchranári do nemocnice na bratislavské Kramáre. A jednu mladistvú osobu s pomliaždením hrudníka do NÚDCH tiež na bratislavské Kramáre," uviedol Richad Bolješik, zástupca hovorkyne Osobného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Maloletý chlapec skončil so zlomenými stavcami

14-chlapec má podľa informácii TV JOJ po ďalších vyšetreniach diagnostikované zlomené stavce. Jeho mamičku previezol do nemocnice záchranársky vrtuľník.

"Posádka záchranárskeho vrtuľníka si po pristátí v blízkosti nehody prevzala do svojej starostlivosti 44-ročnú vodičku, ktorá bola vo vozidle zakliesnená. Pri čelnom náraze utrpela poranenie hrudníka, chrbtice a úraz hlavy. Po vyslobodení z vozidla jej záchranári na mieste poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie, podali potrebnú liečbu a po preložení na palubu bola pacientka v stabilizovanom stave, pri vedomí letecky transportovaná do UNB Ružinov," informovala hovorkyňa  leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková.

Cesta cez obec Blatné bola uzavretá viac než päť hodín od zrážky. Polícia na mieste riadila dopravu a dokumentovala miesto nehody. Presné príčiny tragédie zatiaľ nie sú známe.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy