Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Mesto reaguje na prasknuté sklo, ktoré zranilo ženu. Zastávky dostanú nové prístrešky
Zdielať na

Mesto reaguje na prasknuté sklo, ktoré zranilo ženu. Zastávky dostanú nové prístrešky

POPRAD / Na zastávke pred dvomi mesiacmi praskol sklenený panel. Črepy vážne zranili ženu čakajúcu na autobus. Napriek tvrdeniu prevádzkovateľa, že strechy boli bezpečné, dôjde k ich výmene na všetkých prístreškoch v meste. Nahradia ich tzv. sendvičové panely.

​​K nešťastiu došlo na zastávke 6. júna. Padajúce sklo zasiahlo ženu priamo, skončila v nemocnici s otrasom mozgu, poranenou hlavou, krčnou chrbticou a dorezaným chrbátom. Sestra zranenej ihneď informovala o nešťastí zástupcov mesta. "Nikto nič neriešil, všetko bolo podľa všetkých v poriadku," hovorí sestra.

​Po odvysielaní našej reportáže 13. júna zabezpečilo mesto zastávky páskami. Požiadalo ho hĺbkovú kontrolu bezpečnostných skiel, no výsledky expertízy sme sa nedozvedeli. Hovorkyňa mesta naše otázky odignorovala. Odpovedí sa zatiaľ nedočkal ani poslanec mestského zastupiteľstva, ktorý sa o prípad zaujíma. "Verím, že mesto si splní svoju povinnosť a pošle nám, ako vyzerala expertíza a aké sú znalecké posudky, pretože je dôležité, aby sme vedeli, kde nastala chyba" povedal František Majerský.

Reakcia prevádzkovateľa

Stanovisko pre TV JOJ

TV JOJ

​V stanovisku sa aj píše, že výsledky epertízy, že neboli potvrdené žiadne zákonom stanovené normy a dodané prístrešky spĺňali všetky podmienky verejnej súťaže. Zároveň ale nový bezpečnostný panel bude spĺňať vyšší bezpečnostný štandard. Nové strechy by mali byť dodané do šiestich týždňov a ich výmena bude trvať približne 14 dní.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy