Zatiahnuté
15°
Bratislava
Natália
6.10.2024
Poľovníci neskrývajú hnev! Neznámy páchateľ zastrelil jelenicu, hlavu a vnútornosti hodil do krovia
Zdielať na

Poľovníci neskrývajú hnev! Neznámy páchateľ zastrelil jelenicu, hlavu a vnútornosti hodil do krovia

ŽILINA / Poľovníci z Kysúc sú nahnevaní! Podľa ich slov niekto neznámy zastretlil jelenicu na kopci Veľkej Rače nad dedinou Oščadnica. Týmto prípadom sa zaoberá aj enviropolícia.

Krvavé stopy našli robotníci, ktorí opravujú priestory domu, kde sú apartmány. Neznámy človek zrejme strieľal na laň pod rúškom tmy, v noci, no v oblasti, kde sú viaceré chaty. "Náš predpoklad je, že mohlo sa strieľať niekde od tohto objektu, lebo od iných miest sa tu strieľať nedá," hovorí Štefan Truchlý z poľovníckeho združenia Javorské Oščadnica.

"Pokiaľ berieme do úvahy, že je tu zastavená plocha, mohlo by vzniknúť aj poranenie,"dodáva miestny poľovník Zdenek Kubala.

Šokujúce nálezy

Na miesto teda prišli nielen mietni poľovníci, ale aj enviropolicajti. "Pri podrobnejšej obhliadke sme našli odrezanú hlavu a vnútornosti v kroví," ozrejmil Truchlý.

"Enviropolicajti vykonali obhliadku miesta činu v okolí obce Oščadnica. V uvedenej veci ide o podozrenie z trestného činu pytliactva," informovala policajná hovorkyňa Martina Sláviková. Pri objasňovaní tohto činu by mohli policajtom pomôcť kamery, ktoré sledujú okolie apartmánového domu.

"V tomto čase, keď si niekto dovolí siahnuť na život jelenice, si musí uvedomiť, že tá jelenic bola s najväčšou pravdepodobnosťou matkou a vodila svoje mláďatko. To mláďa je odsúdené na smrť vyhladovaním," dodal Truchlý.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy