Skoro jasno
18°
Bratislava
Olympia
17.9.2024
Mladík balil kokaín do konzerv s paradajkami. Vynaliezavý biznis mu nevydržal dlho
Zdielať na

Mladík balil kokaín do konzerv s paradajkami. Vynaliezavý biznis mu nevydržal dlho

MALACKY / Mužovi z Malaciek hrozí 20 rokov za mrežami za drogovú trestnú činnosť. Mal zadovažovať kokaín a marihuanu zo zahraničia minimálne od roku 2022. Prechovával ich v jednom z bytov, ako aj v priestoroch nebytového priestoru. TASR o tom informoval bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Drogy následne delil na menšie dávky, vákuovo uzatváral a za použitia špeciálneho stroja na to určeného ich uzatváral do konzerv s rôznymi nálepkami. Takto zabalené drogy následne predával koncovým užívateľom," doplnil hovorca. Muž bol podľa neho obmedzený na osobnej slobode po domovej prehliadke a prehliadke nebytového priestoru.

Szeiff priblížil, že policajti zaistili aj biely hrudkovitý materiál, ktorý bol následne zaslaný na expertízne skúmanie. "Na základe jeho výsledkov bolo preukázané, že zaistené množstvo zodpovedá celkovo 547,48 gramu kokaínu s vysokým percentom obsahu drogy. Zároveň na základe výsledkov expertízneho skúmania bolo preukázané, že toto množstvo drogy zodpovedá takmer 1825-násobku nepatrného množstva drogy," uviedol.

Vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave vzniesol 32-ročnému Dominikovi B. obvinenie zo zločinu neoprávnenej výroby a obchodovania s omamnou látkou a psychotropnou látkou spáchaného závažným spôsobom konania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy