Skoro jasno
16°
Bratislava
Eugénia
18.9.2024
Na D1 sa zrazil motocyklista s uvoľneným strešným stanom. Nehoda obmedzila dopravu
Zdielať na

Na D1 sa zrazil motocyklista s uvoľneným strešným stanom. Nehoda obmedzila dopravu

BRATISLAVA / Vážna nehoda motorkára v piatok 9. 8. spomalila dopravu na hlavnom ťahu do Bratislavy. Dôvodom bola pomerne bizarná situácia. Vodič motorky ani len netušil čo sa naňho valí.

Bolo krátko pred 15:00 hodinou, keď motocyklista smeroval po diaľnici D1 do Bratislavy. V tom čase ani len netušil čo sa môže stať. Pomerne pokojná jazda sa zmenila na boj o život. Dôvodom bol strešný stan, ktorý ho zavalil.

Pomáhali mu okoloidúci

"My sme hneď boli za motorkárom a ten stan potom spadol naňho. Hneď sme zastavili a išli mu pomôcť," hovoria svedkovia nehody. Vodiča motorky do príchodu leteckých záchranárov ratovali okoloidúci cestujúci. Všimli si, že má primárne dokaličenú tvár.

"Zraneného motorkára transportoval záchranársky vrtuľník pri vedomí s vnútrolebečným poranením do UNB Kramáre," uviedol Richard Bolješik, zástupca hovorkyne Osobného strediska záchrannej zdravotnej služby.

Tvorili sa kolóny

Kuriózne na prípade je to, že stan odletel z protilahlej strany diaľnice, kedy šofér tohto auta išiel v opačnom smere. Keď zistil, čo sa stalo, vrátil sa na miesto nehody. Na mieste sa tvorili dlhé kolóny, pod ktoré sa podpísal aj piatkový nápor cestujúcich.

Presné príčiny ako aj okolnosti nehody sú predmetom vyšetrovania.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy